10 полезни храни

10 полезни храниПредлагаме ви списък на 10 полезни храни, които може да похапвате през деня, вместо “опасните” за фигурата ви вафлички и шоколадови десертчета:

Морков
Той предоставя на организма лесен за усвояване каротин, който е залог за добро зрение и красива кожа (особено полезен, ако страдате от акне или късогледство).

Банан
Той може да бъде основният ви източник на серотонин – хормона на щастието – и фосфор, който подпомага мисловната дейност. Освен това, банановият аромат потиска апетита.

Маслини
Богати са на наситени мастни киселини, които се използват от организма при изгарянето на холестерина. Освен това, те са чудесен помощник в борбата ви с излишните килограми и проблемната кожа.

Бадеми
Съдържат полезни мазнини, витамин В и калций. Те са и много добро средство за тонизиране на организма – благодарение на тях може да се чувствате бодри и енергични през целия ден.

Краставици
Предлагат ви оптималното съотношение на калций, цинк и протеини и са залог за здрави и силни нокти.

Броколи
Броколите са изключително богати на магнезий, който нормализира работата на нервната система и стимулира мозъчната дейност.

Малини
Малините съдържат невероятно количество ацетилсалициловата киселина (т.е. аспирин). А това ги прави много добро обезболяващо средство.

Натурален шоколад
Антиоксидантите, съдържащи се в какаовото масло, подпомагат имунната ви система да работи с пълна сила.

Печени картофи
Те подпомагат метаболизма, като намалят нивото на холестерола в организма и нормализират храносмилането.

Хляб със сьомга
Този сандвич може бързо да върне енергичността ви и да ви даде сили, тъй като чрез него незабавно получавате и въглехидрати, и протеини..