Пролет-лято 2009: Прически

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Пролет-лято 2009: Прически

Небрежност

1nebrejnost
Леката небрежност е ключова тенденция за пролетно-летния сезон на 2009 година. Тя е особено актуална по отношение на дългите коси, които трябва да изглеждат така, все едно са разпилени от вятъра. Но това в никакъв случай не означава, че те не изглеждат привлекателни!

Загладеност

2zagladena
Много дизайнери за пролетта и лятото се спряха на съвършено пригладените коси, разделени на път по средата или встрани и украсени по всевъзможен начин – с панделки, цветя и воалетки. Тези прически са особено подходящи за вечерта.

Висок кок

3v_kok
Може да съберете дългите си коси и на висок кок: във всекидневен вариант с пригладена коса или в празничен – с предварително обработени “гофрирани” коси.

Мокър ефект

4mokar
Това ще е може би най-характерната тенденция в разгара на летните отпуски. С помощта на гел може да “опитомите” косата си и да и придадете висока  фантастична форма, да я оставите да пада свободно около лицето ви или лесно да я съберете и прихванете на тила си.

Раковини

5rakovina
Този сезон раковините ще са на най-необичайните за тях места: на страни, на върха на главата и дори над челото. Коса се прихваща гладко на желаното място и след това се завива в елегантна раковина.

Топиране

6topirana
От предходния сезон остана топирането, чрез което може да придадете обем дори и на не особено дълга коса. Както винаги, то се характеризира с една лека небрежност при подреждането на косите.

Афрокъдрици

7afro
Те не отнемат много време и ви позволяват да създадете една наистина лъвски грива.

Вълни и извивки

8valni
Ретро-тенденцията достигна и до прическите: отново са популярни всички прически в стила 50-те години на миналия век. Вълните и извивките подчертават романтично-елегантния образ на пролетта и лятото.

Високи прически

9visoki
На гребена на популярността са и високите прически. Те се вписват най-добре в деловия стил, тъй като откриват лицето, привличат вниманието върху него и подчертават елегантния му овал.

Обемни бретони

10breton
Бретоните този сезон са по-плътни и обемни, те свободно падат върху челото до веждите и подобно на козирка предпазват лицето от слънцето. Те се съчетават както със свободно падащи коси, така и с конски опашки.

Къдрици

11kadrici
Ако косите ви са естествено къдрави или чупливи през този сезон няма да има да от какво да се притеснявате. А всички останали ще трябва да се сдобият с ролки!

Плитки

12plitka
Също така много популярни ще са и плитките: те може да са по-свободни, фантастични, от топирана коса. Може да завити в ролка, да са в съчетание със разпуснати коси или да са сплетени от двете страни на главата, както в детските ви години!.