Моногамни ли сте в отношенията си с парфюма?

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Моногамни ли сте в отношенията си с парфюма?

parfumПарфюмът е една от малкото течности в този свят, която се използва от почти цялото население на земята и е колкото еднаква, толкова и различна помежду си. На пръв поглед това е течност, затворена в стъклена или друг вид бутилка – различните видове не се различават помежду си. В действителност обаче, парфюмите са като хората – всеки е напълно различен от останалите. Има парфюми със силен аромат, такива със сладникав, трети са странна комбинация между първите два.

В модерния свят класификациите на парфюми са най-различни – дали е скъп или евтин, марков или оригинален, слаб или силен, мъжки или дамски парфюм и така нататък. Човешкото обоняние не е в състояние да си представи изобилието от аромати, които съществуват на този свят и въпреки това, всеки един от нас е помирисвал хиляди парфюми през своя живот.
Без значение дали сме го закупили от сайт за парфюми, или притежаваме версаче парфюм, булгари парфюм, някоя друга световна класика, или пък някой световно неизвестен парфюм, всеки сам по себе си има своят чар. Всеки човек намира правилният за себе си парфюм без значение от неговият цвят, опаковка, цена или дистрибутор.

Някога запитвали ли сте се, защо човек първоначално е толкова влюбен в новият си парфюм, а не дълго след това има определени резерви или просто е намерил „нещо по-добро за себе си“ ? Съществува ли тук моногамия и ако не, знаете ли каква е причината за това?
Слабоизвестен е факта, че човек не усеща аромата на своят парфюм едва месец, след като го е вкарал в експлоатация. Човешкият мозък е проектиран да свиква с редовно повтарящи се действия и събития и не след дълго време ги приема за даденост. Точно това се случва и в отношенията ви с така любимият преди време парфюм. Чувствата, както и усещането намаляват, а вие изпитвате нужда да пробвате нещо ново. Разбира се, ако сте претърпели раздяла преди дълго време и решите да си дадете втори шанс отново ще изпитате онези силни чувства на привличане – но те отново ще бъдат краткотрайни. Това, което ви препоръчваме е да експериментирате често и да се наслаждавате на всеки момент, прекаран с вашият любим парфюм!