MB&F дебютира с нова дамска колекция часовници FlyingT Tiger Eye Watch

Начало » Външен вид » Мода & Стил » MB&F дебютира с нова дамска колекция часовници FlyingT Tiger Eye Watch

Ревюто е предоставено от Chasovnici-bg.com

Още през 2019 г. MB&F пусна първите си дамски часовници уникати, Legacy Machine FlyingT, които ще спечелят наградата за най-добра дамска комбинация същата година на Grand Prix d’Horlogerie de Genève. Докато моделът беше изрично категоризиран като посветен на жените, имаше много мъже, които с удоволствие биха носили FlyingT – особено последващото издание от 2020 г., което премахна корпуса с диаманти на първия модел и добави красив гилоширан циферблат, произведен от фабриката за производство на циферблати Comblémine SA на Kari Voutilainen. Последната дамска версия на MB&F разширява серията LM FlyingT и е друг вариант на каменен циферблат, но този път прави нещата още една крачка напред с циферблат, направен от тигрово око и корпус от жълто злато, украсен с диаманти.

MB&F дебютира с нова дамска колекция часовници FlyingT Tiger Eye WatchКорпусът на новите дамски часовници MB&F Legacy Machine FlyingT Tiger Eye е със същия диаметър от 38,5 mm като предишните модели LM FlyingT. Сега обаче се появява в 18k жълто злато, за да съответства на циферблата на тигровото око, а не в бяло злато, платина или червено злато, както всички предишни часовници MB&F Legacy Machine FlyingT. Най-общо казано, MB&F има тенденция да предпочита бели метали за своите корпуси и макар че използването на жълто злато не е напълно безпрецедентно, то наистина помага да се отличава FlyingT Tiger Eye от повечето други часовници, които MB&F някога е предлагала.

Освен че е изработен от жълто злато, корпсуът на новият MB&F Legacy Machine FlyingT Tiger Eye следва същия дизайн на ядрото като предишните дамски модели от серията и включва две корони (едната разположена от двете страни на корпуса), като короната е на 9 часа, предназначена за навиване, докато короната на 3 часа се използва за настройка на часа. Освен това, подобно на предишните дамски часовници LM FlyingT, корпусът на новия FlyingT Tiger Eye е снабден със силно куполообразен, подобен на балон сапфирен кристал, който позволява на неговия наклонен циферблат и летящ турбийон да заемат централно място и да се намират на целия дисплей. Задната част на корпуса също така включва куполообразен сапфирен кристал, който предлага изглед към ротора на механизма, който е украсен с червено-златна скулптура на слънцето.

MB&F дебютира с нова дамска колекция часовници FlyingT Tiger Eye Watch

„Циферблатът“ на MB&F Legacy Machine FlyingT не е толкова традиционен циферблат, колкото структура от две части, състояща се от плоча за циферблат, която стои успоредно на китката, заедно със самия циферблат, който се намира извън центъра на мястото на 7 часа и е поставен под ъгъл от 50°, така че само този, който го носи, да вижда часа. На новия дамски часовник MB&F FlyingT Tiger Eye, както плочата на циферблата, така и наклоненият циферблат са изработени от тигрово око, докато часът се показва от чифт златни „змиевидни“ стрелки срещу естествената каменна повърхност на неговия наклонен циферблат.

Трябва също да се отбележи, че това не е първата версия с каменен циферблат на Legacy Machine FlyingT. MB&F вече пусна версии от бяло злато с циферблати от лапис лазули и малахит съответно през 2020 г. и 2021 г. Въпреки че циферблатът с тигрово око е единствената най-дефинираща характеристика на новия модел, истинската фокусна точка на всички дамски часовници Legacy Machine FlyingT е летящият турбийон, който стърчи нагоре през повърхността на плочата на циферблата, заемайки центъра на часовника и показвайки механична изобретателност, която обединява всички часовници MB&F.

Задвижване на MB&F Legacy Machine FlyingT Tiger Eye е същият вътрешен механизъм, който може да се намери в останалата част от гамата FlyingT. Отличаващ се с централен 60-секунден летящ турбийон, работна скорост от 2,5 Hz, автоматично навиване и щедър 100-часов резерв на мощност (4 дни), 280-компонентният механизъм използва конични зъбни колела за оптимално предаване на въртящия момент в различни равнини, за да показва времето възможно най-точно на характерния за модела 50° наклонен циферблат. Завършването на този красив дамски часовник уникат е кафява кожена каишка от алигатор, снабдена с катарама от жълто злато, която пасва на златния корпус и топлите златисто-кафяви тонове на неговия циферблат с тигрово око.

В продължение на няколко години една от най-разпространените критики на ентусиастите към индустрията на луксозните часовници беше, че тя не предлага много завладяващи възможности за сериозни жени колекционери. Ние от онлайн магазин Chasovnici-bg.com мислим, че всеки може да носи какъвто часовник пожелае. Въпреки това, ако производителят ще избере да категоризира своите часовници по пол, тогава е справедливо за него да го направи правилно и да предложи някои сериозни часовници от страна на жените в каталога, точно както правят за мъжете. Тъй като MB&F не произвежда нищо друго освен часовникарство от висок клас, не бихте очаквали нищо по-малко и въпреки значителния интерес от мъже клиенти, MB&F остава верен на първоначалните си намерения за модела и продължава да категоризира FlyingT като часовник, посветен на жените. По време на пускането на пазара, MB&F Legacy Machine FlyingT Tiger Eye ще бъде придружен от официална цена на дребно от $150 000.