Eсенни идеи за подредба на масата

Няма нищо по-красиво от естествени цветове. Погледнете към есенни листа и плодове – те могат да ви помогнат да изберете правилно цветовата гама за подредба на вашата маса през този сезон.

За да украсите празничната трапеза, направете композиция от даровете на природата: на дървена дъска подредете различни по големина свещи, клонки и сушени плодове. Украсете мястото на всеки гост със салфетка, завързана с кадифена панделка, под която елегантно е поставено красиво есенно листо.
01em - Eсенни идеи за подредба на масата
Приковете вниманието на вашите гости с оригинални свещници, които сте си направили сами. Необходими са ви няколко малки декоративни тикви, кленови листа и високи свещи. Настъпили вечерта – романтична атмосфера на вашия празник е гарантирана.
02em - Eсенни идеи за подредба на масата
Изчистените стъклени съдове са идеално поле за експерименти. Гостите ви няма как да не оценят въображението ви, ако под всяка прозрачна чиния сложите есенни клонки или листа (между другото, в зависимост от повода под чиниите може да поставите розови листенца, дребни цветчета или хартиени фигурки).
03em - Eсенни идеи за подредба на масата
Клонки и листа можете да поставите и във високи прозрачни вази или чаши. Тъй като, подобна украса е особено издържлива тя може да послужи за украса не само на вашата празнична есенна маса, но и на всяка открита повърхност в дома ви.
04em - Eсенни идеи за подредба на масата
Друга оригинална идея за украса на масата с есенни листа е пресъздаването на красив есенен мотив по покривката. Тъй като шиенето или бродирането на подобен мотив би ви отнел много време, можете бързо и лесно да подредите върху плътна бяла покривка красиви разноцветни листа, които да покриете с прозрачна тъкан (тюл, органза).
05em - Eсенни идеи за подредба на масата
За да придадете есенна атмосфера на вашия празник, може да използвате и големи кленови листа, изрязани от цветен филц. Освен това, те ще са и практични поставки за топлите блюда.
06em - Eсенни идеи за подредба на масата
Ярките цветове на есента изглеждат най-добре на неутрален фон. При сервиране на масата изберете бели или пастелни салфетки и покривки, а за букетите – прозрачни, бели или черни вази. Идеален фон са и естествените дървени повърхности.

07em - Eсенни идеи за подредба на масата