8 съвета за правилна грижа за кожата на лицето след 40 години

Начало » Външен вид » Козметика » 8 съвета за правилна грижа за кожата на лицето след 40 години

8 съвета за правилна грижа за кожата на лицето след 40 години За да останете привлекателни и да предизвиквате възхитените погледи на другите дири и след 40 години, ви предлагаме да прочетете няколко прости правила, които ще ви помогнат да запазите младостта на кожата си …

  1. Почистване и грижа

Никога не си лягайте да спите, без да почистите кожата си от грима. Непочистеният грим запушва порите на кожата през нощта и това може да доведе до появата на бръчки. Освен това, в следствие на това, че кожата ви не може да диша, тя може да стане суха. А и голямото количество козметика около очите може да предизвика у тях раздразнение.

Друго важно правило е никога да не избърсвате водата от лицето си със сила. С течение на времето това ще доведе до разтягане на кожата и съответно до появата на бръчки. Достатъчно е леко да подсушите кожата със салфетка или кърпа.

Не забравяйте и, че трябва да сменяте кърпите за лицето навреме, както и че никога не трябва да подсушавате тялото си с тях – задължително трябва да имате отделни кърпи за лице и тяло! Ако кожата ви е склонна към възпаления, използвайте кърпи или салфетки за еднократна употреба.

  1. Правилен избор на козметика

След 40 години е необходимо да сте по-отговорни към избора на козметика. Необходими са ви качествени продукти, чрез които да поддържате красотата и младостта на кожа си. Ето защо трябва добре да проучвате състава и отзивите за съответния продукт, към който сте се насочили. Важно е козметичните продукти, които използвате да са обогатени с хиалуронова киселина и пептиди, които активно подпомагат кожата в борбата й срещу стареенето, като я подхранват в нейните най-дълбоки слоеве.

Не забравяйте, че anti-age козметиката трябва да се избрана и според типа на вашата кожа.

  1. Повече течности

Хидратацията е важен етап в грижата за кожата, който не трябва се ограничава само до кремове и лосиони, а е необходимо да се пие и достатъчно количество вода. Последиците от липсата на влага в тялото оказват отрицателно въздействие върху кожата, затова задължително трябва да започвате деня си с чаша вода и да продължите да пиете през целия ден.

  1. Отказ от солариум

От ефектите на ултравиолетовото личи трябва не просто да се откажете, а направо да забравите за тях завинаги! Чрез тях вие не само провокирате разрушаването на колагена и стартирате механизма на стареене на кожата, но също така може да предизвикате развитието на меланома (рак на кожата). Бронзантът трябва да се превърне във вашия нов приятел по пътя към красива и загоряла кожа.

  1. Грижа за ръцете

Лицето, разбира се, може да издаде вашата възраст, но точно ръцете са главният индикатор за нея! Така че, не пренебрегвайте грижите за ръцете си – те също се нуждаят от слънцезащитни средства, както лицето и шията. Уверете се, че състава на сапуна и препарата за съдове, които използвате, има омекотители… и започнете да почиствате с ръкавици!

Ако усетите, че кожата на ръцете ви започва да става суха, задължително използвайте подходящ крем за ръце.

  1. Спокоен и здрав сън

Да, навярно сте чували това, че сънят е важен за красотата. Когато спите, кожата се регенерира с удвоена скорост. Ако не си доспивате, епидермисът не може да се възстанови напълно, което води до това, че изглеждате по-възрастни отколкото сте в действителност, а тялото ви преминава в стресов режим и произвежда кортизол, което води до кожни проблеми и акне.

  1. Областта около очите

Тъмните кръгове, решетката от капиляри и мимическите бръчки около очите са първите признаци на стареене. Използвайте специален крем за тази област, който да подхранва кожата, като в същото време да премахва малките бръчки, а дълбоките да направи по-малко забележими.

  1. Правилно хранене

Именно правилното хранене е универсалното средство за борба с повечето проблеми, които могат да се появят с възрастта. Има продукти, които са всепризнати помощници в запазването на младостта. Такива са рибата, джинджифилът, морковите, пълнозърнестите храни, млечните продукти, авокадото и доматите. Включете в менюто си колкото е възможно повече пресни зеленчуци и плодове и не забравяйте за водата.