8 полезни за здравето продукти преди коледните и новогодишни празници

Начало » Хранене & Рецепти » Диети и Хранене » 8 полезни за здравето продукти преди коледните и новогодишни празници

Мед
1med
Нашите баби и майки не грешат, когато ни повтарят, че медът помага при простуда и грип. Той съдържа бифидобактерии, които помагат на имунната ни система да се бори с вирусите и укрепят организма.

Зеле
2zele
Оказва се, че богатото на витамини зеле, подпомага организма ни при борбата с онкологичните заболявания. Учените са стигнали до извода, че веществата, които зелето съдържа, възпрепятстват развитието на рак на шийката на матката, на дебелото черво и на белия дроб.

Гъби
3gabi
Съдържащите се в гъбите бета глюкани и други полезни вещества, помагат на организма ни при унищожаването на вредните бактерии и вируси.

Кисело мляко
4kiselo_mliako
Киселото мляко е не само много вкусно, но и изключително полезно. То съдържа полезни бактерии, които произвеждат в организма млечна киселина и оказват благоприятно влияние върху храносмилателната система, укрепят имунната система и възпрепятстват развитието на онкологични заболявания.

Соя
5soevi
Продуктите, в които се съдържа фермент от соя, са не по-малко полезни от тези, в които се съдържа кисело мляко. Така че, ако не харесвате едното, без проблеми можете да го замените с другото.

Овес
6oves
Овесът съдържа огромно количество бета глюкани, които помагат в борбата на човешкия организъм с раковите клетки.

Картофи
7kartofi
В картофите се съдържат витамин А и бета каротин, които ни правят силни и бодри в студените зимни дни. А освен това, варените и печени картофи са и ниско калорични.

Чай
8chai
Чаят съдържа антиоксиданти, които помагат на организма да се очисти от шлаката. Зеленият чай ни прави бодри, а червеният чай от каркаде не само утолява жаждата, но е полезен и при простуда, тъй като съдържа витамин С..