8 задължителни правила на стила за жени plus size

Начало » Външен вид » Мода & Стил » 8 задължителни правила на стила за жени plus size

8 задължителни правила на стила за жени plus sizeРазберете как да създадете стилен и съвременен образ, като изберете дрехи в правилния размер, ако сте дама plus size…

Правило №1: Модни тенденции

Модерните неща винаги са се асоциирали с младостта, именно и за това е важно да се следят тенденциите. Модните аксесоари може и да ви направят да изглеждате с 10-15 години по-млади, но все пак с тях не бива да се прекалява! Най-добре е да си съставите няколко комплекта от чанта, обувки, колан и украшения, като чантата трябва да е с достатъчно голям или среден размер, защото до миниатюрна чанта ще изглеждате много по-обемна, отколкото сте в действителност. Освен това е препоръчително да се спрете на качествени, по възможност маркови аксесоари, които на практика никога не излизат от мода.

Правило №2: Бельо

– стягащо бельо – изберете модели с висока талия и повдигащ ефект; ниската талия само подчертава закръглеността;

– сутиен с банели – той е задължителен, тъй като качествената поддръжка на гърдите е залог за успех! Най-подходящи са моделите с плътна чашка и Т-образен шев. Откажете се от моделите бандо и бралет, както и от всевъзможните варианти без банели и плътна чашка.

– корсет – това бельо визуално не само, че ще ви направи по-стройни, но и ще повдигне гърдите ви. А и носенето му е доста просто, особено под рокля. Към настоящия момент на пазара могат да се намерят разнообразни модели меки корсети, които коригират фигурата прекрасно и са много удобни за носене.

Правило №3: Рокля кимоно

Роклята с премятане по правило се счита за един от най-универсалните модели. Освен това, тя отлично коригира фигурата и е подходяща за абсолютно всяка жена, без изключение. Този модел отлично прибира формите, като ги приближава за еталона за силует “пясъчен часовник”, а и поставя акцент върху гърдите, които дамите с размер plus size, по правило притежават!

Правило №4: Остро V-образно деколте

V-образното деколте е в състояние да сътвори истинско вълшебство – то удължава шията и измества акцента върху гърдите!

Правило №5: Втален силует

Голяма част от жените с пищни форми се стараят да се скрият под обемни дрехи, приличащи на парашути. А това е напълно неправилно, защото прекалено големите вещи придават на силуета допълнителен обем. Запомнете: много важно е да подчертавате талията си, колкото и малко да ви е останало от нея! Начините за това са много, като се започне с пояси и колани и се свърши с особености в кройката и цветови контрасти.

Правило №6: Жилетка

Жилетката е базова вещ при създаването на plus size гардероба. Тя е еднакво подходяща както за момичета с 40-ти, така и за дами с 54-ти размер. При това е добре да избирате такива модели, които са не по-къси от средата на бедрото. Жилетката е подходящо допълнение, както за дънки и панталони, така и за пола, а дори и за рокля.

Правило №7: Правилна дължина

За дамите plus size правилната дължина на роклите и полите е или до средата на коляното, или до глезена. Дължината до средата на прасеца може и да придава на образа строгост, но в същото време прави краката ви да изглеждат по-къси.

Правило №8: Единна цветова линия

Total look в един цвят не само издължава силуета зрително, но и увеличава ръста, добавя стройност и изящество. Такива комплекти задължително трябва да присъстват в гардероба на жените с размер plus size.