7 трика, за да изглеждат дрехите идеално

Начало » Външен вид » Мода & Стил » 7 трика, за да изглеждат дрехите идеално

drehiНевероятно, но факт – понякога решението на ежедневните ни трудности е съвсем просто. Предлагаме ви проверени трикове, които ще улеснят много живота ви.

За частите от дрехите, които са трудно достъпни за ютията (между копчетата или в гънките на ръкавите, например), ще ви е от полза следната хитринка. Нагрейте пресата за изправяне на коса и с нея “изгладете” тесните и трудно достъпни части на дрехите.
Дразнят ли ви пожълтелите маншети и яки на белите ризи? Разредете бял оцет с вода (1:1) и след това с тази течност натрийте или напръскайте с помощта на пулверизатор зацапаните места. Нека дрехата престои така половин час и след това я изперете по обичайния начин. Оцетът не само ще премахне пожълтяването, но и ще отстрани неприятните миризми от дрехата. Има още един начин – натъркайте с шампоан мръсните части на ризите. След това ги изперете.
Ципът отказва да се движи? Ще решите проблема лесно като натриете зъбците му със свещ или сапун.

С ужас сте установили, че вълненият пуловер се е свил след прането! Накиснете го за една нощ в леген с топла вода, в която сте прибавили и балсам за коса. На сутринта опитайте внимателно да разтеглите дрехата до предишните и размери. Най-вероятно това ще ви се удаде лесно.

Ако пък ви се случи точно обратното – забележите, че маншетите на пуловера ви са се арзтеглили от прането – кипнете вода, сипете я в купа и потопете в нея само маншетите. Придайте им желаната форма и ги подсушете с горещ сешоар. Горещите вода и въздух ще помогнат да се върне предишния обем на маншетите.
Ето ви и един оригинален начин да “спасите” пожълтелите черни дрехи. Когато ги перете, добавете в последната вода за изплакване чаша силно чисто кафе.

На копринената ви блуза или рокля се е появило издайническо мазно петно?! Ако ви е страх да изперете дрехата, посипете петното с талк и я оставете така около половин ден. След това отърсете талка и петното ще изчезне.