7 причини да кажете “ДА” на йогата

Начало » Външен вид » Упражнения » 7 причини да кажете “ДА” на йогата

Предлагаме ви да се запознаете с някои от най-важните предимства на йогата, като комплекс от упражнения, които биха могли да ви помогнат да съхраните здравето, вътрешния си мир и хармонията със себе си:
yoga 1. Йогата наистина прави чудеса, когато става въпрос за гъвкавост, разтеглени връзки, заздравяване на ставите и тонизиране на мускулите. Само 10 минути упражнения рано сутрин могат да ви помогнат да се справите със сутрешното вцепенение.

2. Някои от асани (пози), например, “Наклон напред”, помагат да се въведе корема във формата.

3. Йогата е отличен начин за възстановяване на еластичността на гръбначния стълб и подобряване на стойката на тялото. “Дърво”, “Мост” и “Плуг” са най-ефективните за гърба пози в йога.

4. Стойка на главата и стойка на рамене подпомагат прилива на кръв в мозъка, което подобрява мисловните процеси и паметта.

5. Практически всички пози от йога способстват за естествения масаж на вътрешните органи, а това помага на различни системи от органи да работят правилно. Това се отнася дори за най-уязвимите системи – ендокринната, сърдечно-съдовата и храносмилателната.

6. Редовната медитация след всяко заседание по йога помага да успокоите разума си, да се избавите от тревожността и лошото настроение.

7. Дихателните упражнения – “пранаяма” – са ключов елемент от практикуването на йога. Те не само подпомагат работата на белия дроб, но и подобряват циркулацията на жизнените сили (“прана”) в тялото.

В допълнение, йога е отличен и приятен начин да запазите спокойствието и равновесието в живота си и да тръгнете по пътя на духовната самореализация.

Вижте още Йога в домашни условия