7 идеи как да изпълните интериора на дома си с топлина

Начало » За дома » Интериор » 7 идеи как да изпълните интериора на дома си с топлина

След няколкото почти летни дни зимата реши да напомни за себе си. Ако вече сте се настроили пролетно и копнеете за топлина и слънце, изпълнете дома си с тях, като следвате следните наши съвети:

1. Топли цветове

01t
Слънчевите цветове (жълто, оранжево, червено) ще ви изпълват с жизненост и бодрост, дори и в мрачните зимни сутрини. Приглушените оттенъци на охра, бордо и шоколад ще ви стоплят и в много студени дни. Завесите с цвят на портокал или лимонено жълтото спално бельо са като витамини за вас и вашия дом, защото топлите цветове действат стимулиращо на нервната система и мозъка.

2. Топли драпировки

02t
Не само вие искате да се увиете с топло одеяло през зимата – такова е желанието и на вашия интериор. Топли и меки покривала на дивана, плетени и пухкави възглавници на креслата и леглата, плетен шал вместо покривки за масата – малко находчивост и вашият дом ще се изпълни с уют и топлина.

3. Ръкоделие
Ако още не сте се научили да плетете и бродирате – точно сега ви се отдава идеален повод за това. Бродирани кърпи, покривала и одеяла, гоблени по стените, ръчно изработени завеси и салфетки – всичко това е задължителен детайл от модерния, индивидуален и уютен интериор.

4. Ярки аксесоари

04t
За да внесете ярки и жизнерадостни нюанси в интериора на дома си, обърнете внимание на преливащите от цветове аксесоари – вази, възглавници, одеяла, свещници, килими, завеси и спално бельо. Дори и само един ярък детайл може да събуди стаята от зимен сън.

5. Зимни завеси
За “стоплянето” на стаята ще ви помогнат и зимните завеси. Изберете топлите оттенъци на пастелните тонове: бежово, жълто, кафяво, горчица или теракота. Ако прозорците са с южно изложение, идеален вариант са ярки ленени, но плътни пердета – слънцето сутрин ще ги “загрява” и те ще предизвикват приятни топли асоциации у вас. Ако прозорците са със северно изложение и в стаята никога не влиза пряка слънчева светлина, то богатите нюанси на бежовото без проблеми биха се справили с тази липса на светлина.

6. Ярки природни акценти

06t
През зимата, когато навън всичко е бяло или сиво, няма човек, на който да не му липсват ярките летни цветове. Да напълните интериора с тази весела палитра ще ви помогнат даровете на природата. Поставете във ваза клонки със сухи шипки и сушени цветя, подредете на пода ярки тикви или създайте композиции от цитрусови плодове, ядки и зимни подправки (карамфил, индийско орехче, канела). И вашият дом ще се изпълни не само с усещане за топлина, но и със загряващи аромати.

7. Интериор в стил “хижа”
Последните модни тенденции в интериорния дизайн са да уподобите жилището си на горска хижа. Естествените материали, природните бледи цветове, ръчно изработените елементи – това са основните характеристики на този супер актуален и супер уютен стил. За да създадете подобна затопляща обстановка, изберете цветове като топла охра, горчица, кафяво и всички нюанси на сивото. Не забравяйте и за килимите, естествените кожи и дървесина и вълнените покривала.