6 фрази, които успелите жени никога няма да изрекат

Начало » Кариера » 6 фрази, които успелите жени никога няма да изрекат

6 фрази, които успелите жени никога няма да изрекатАко непрекъснато говорите, не можете да пазите тайни и не винаги изпълнявате обещанията си, то тогава не трябва да се изненадвате, че все още не сте постигнали успехи в кариерното си развитие и не сте променили живота си към по-добро. Защото успешните дами знаят цената на думите и никога не си позволяват да ги използват напразно.
Вижте кои фрази никога няма да чуете от жена, постигнала високи обществени позиции…

“Аз няма да мога да направя това”

Или “Аз не знам как да реша този проблем” – никога няма да чуете нещо такова от успешните жени. Първо, защото те са много изобретателни и са в състояние да намерят изход от всяка ситуация, дори и най-трудната. И второ, те изучават проблема, обръщат се към някой, който вече се е сблъсквал с подобен проблем, черпят опит от него и накрая приключват задачата по най-добрия възможен начин.

“Нямам време за това”

Може да не е излишно да ви напомним, че всички ние имаме само 24 часа в денонощието и само от вас зависи до колко грамотно ще подредите приоритетите си и до колко ще се научите да прилагате основни умения за управление на времето в ежедневието си. Ако обяснявате, че времето не ви стига, това не означава, че сте твърде зает с човек, а свидетелства за неспособността ви да разпределяте правилно времето си и да определите кои са наистина важните моменти, на които трябва да се обърне внимание преди всичко.

“Ще направя всичко, което искате, само ме оставете на мира”

Трудно е да се каже “не” по такъв начин, че и да не обидите събеседника си, и да постигнете това, което искате вие. Това си е цяло изкуство, което си струва да се научи. Но и не е правилно да губите енергия и сили за нещо, което не ви интересува (без значение дали става дума за хора, идеи, проекти и т.н.), така че спестете от времето си и отказвайте да вършите нещо, ако видите, че то е безперспективно.

“Заплатата ми е прекалено малка, за да губя от времето си за това”

За да сме честни, едва ли има човек, който да е доволен от доходите си. Но е добре да знаете, че от всяка ситуация може да получите и по-различни от пари дивиденти, като например, полезни контакти и запознанства, които да ви помогнат в бъдеще да се издигнете по кариерната стълбица.

“Това не влиза в моите задължения”

Ако сте свикнали да правите само това, което е написано в длъжностната ви характеристика и не искате да напускате зоната си на комфорт, то тогава не трябва да чакате милост от съдбата и да разчитате на каквито и да било привилегии. Защото, както на всички е известно, ако искате да промените живота си към по-добро, трябва да направите нещо, което не сте правили по-рано.

“Животът е твърде несправедлив”

Това, че съдбата е много капризна и не винаги справедлива дама, го знаят дори и деца, затова не е необходимо да изричате за пореден път нещо, което е очевидно за всички. Защото тази фраза няма да ви донесе нищо друго освен раздразнението на околните, а и има голяма вероятност да влезете в числото на вечно виновните за неуспехите на колектива. Знайте, че успелите жени никога не биха губили време за подобни мисли – те са свикнали да държат всичко под контрол и никога няма не се оставят да се превърнат в жертва на обстоятелствата. Вместо това, те се опитват да направят всичко възможно, за да обърнат ситуацията в своя полза.