6 идеи за съвършен външен вид

Начало » Външен вид » 6 идеи за съвършен външен вид

vunshen-vidНаближава краят на лятото, но това не означава, че трябва да спрем да полагаме грижи за външния си вид. Напротив. Есента изисква нови, специфични …

Освежете цвета на косата
В края на август и началото на септември слънцето все още е доста силно. Преди да излезете навън, използвайте защитен спрей за косата, особено ако е третирана с боя. Този тип продукти хидратират, подхранват и освежават цвета, предпазвайки косъма от вредните слънчеви лъчи. Всъщност сега е моментът да изберете и нов цвят за косата, ако желаете промяна. 10-минутните бои за коса са чудесно решение.

Хидратирайте тялото
Хапвайте повече богати на вода плодове и зеленчуци като краставици, броколи, зеле, диня. В допълнение пийте повече течности – минерална вода, прясноизцедени сокове. И не забравяйте да използвате хидратиращи продукти. Така ще си спестите няколко години и ще забравите появата на бръчките. Сухата кожа е не само некрасива, но може да доведе и до по-сериозен здравословен проблем.

Грижете се за краката си
Те са визитна картичка за жената независимо от възрастта и. Трябва да са добре епилирани и без грозни белези от пришки. За целта носете удобни обувки или се сдобийте с няколко от специално създадените за тази цел лепенки. Вечер, когато се преберете от офиса, задължително вземете топла вана със сол. Оформете ноктите, не забравяйте и подхранващия крем и освежаващия спрей.

Хапвайте повече домати
Според наскоро направени проучвания дори сготвените домати (под формата на пюре, например) могат да помогнат на кожата да се справи с пораженията, нанесени от слънчевите лъчи. Огънят не влияе на качествата на ликопена (много силен антиоксидант), който се съдържа в червените зеленчуци и има свойството да неутрализира увредените молекули. Като допълнение използвайте продукти с антиоксиданти. Уморената от лятото кожа е жадна за повече полезни, регенериращи я вещества и съставки.

Почиствайте лицето и шията
Правете го не само сутрин и вечер, но и всеки път преди да нанесете нов слой слънцезащитен или дневен крем. Така освен остатъците от продукта, ще почистите и мръсотията и неприятната лъскавина, ще спасите порите от запушване и евентуални възпаления.

Доверете се на натуралните продукти
Ще запазите свежия вид на кожата, ако няколко пъти през деня напръсквате лицето с приготвен от вас тонизиращ спрей.
Вариант 1: изстискайте сока на една краставица в бутилка с пулверизатор и допълнете с минерална вода; оставете да се охлади в хладилника.
Вариант 2: същият ефект ще постигнете с отвара от зелен чай.
Вариант 3: ако имате чувствителна кожа, можете да си направите у дома отвара от лайка, да допълните с минерална вода и да оставите в хладилника да се изстуди.