6 златни препоръки при поставяне на грим

Начало » Външен вид » 6 златни препоръки при поставяне на грим

6 златни препоръки при поставяне на гримГримът трябва да подчертае предимствата и да тушира недостатъците

За да харесате образа си в огледалото след като се гримирате, трябва да сте спазили някои правила, а и да сте положили старание. Ако не изпадате в крайности, със сигурност резултатът ще си заслужава, а вие ще ставате все по-умели във времето. На първо място важно е с какви материали разполагате и как поставяте грима.

Следвайте тези златни препоръки от професионалисти:

  1. В козметичния Ви несесер трябва да има качествени четки, които изискват деликатна грижа.

Ако не сте се спрели на най-евтиния вариант, четките няма да пускат косъмчета по лицето Ви, а и ще изкарате с тях дълги години. Измивайте веднъж седмично приспособленията си за грим, а ако използвате гъбички за пудра или фон дьо тен, трябва да ги изплаквате ежедневно.

  1. Не залитайте по модните трендове

Не е най-важното да сте в крак с модата, а да слагате грим, който на Вас ви отива. Не е излишно да се консултирате със специалист, който ще посочи предимствата и недостатъците на чертите Ви, за да може да ги подчертаете и туширате съответно.

  1. Кажете „Не“ на гримовете на промоция

Би било чудесно да се възползвате от намалението, стига гримовете, които сте харесали да не са с изтичащ срок на годност.

  1. Спиралата за очи е индивидуален избор

Всяка дама мечтае за дълги и гъсти мигли, това е напълно постижимо, стига да открие своята спирала за очи. Тя се подбира според характеристиката на миглите – при някои те са по-плътни, при друга са по-дълги, нека това Ви бъде най-точният ориентир, когато се чудите за подходящата четка.

  1. Червило за теб и за мен

С червилото често се случва да си причиним сухота или напукване на устните, което може да е придружено с неприятна миризма. За да се предпазите от подобни грешки, гледайте продуктите да са от естествени съставки, и ги сменяйте месеци преди да мине крайната им дата на годност. Червилото лесно се разваля при смяна на температурите и от циркулиращия въздух.

  1. Правилната хронология на гримиране

Поставя се основа на лицето, изписват се веждите, очите, слага се очната линия и спиралата, накрая и ружът. В този ред най-общо е хронологията на правилното гримиране. Имайте предвид, че светлите акценти създават усещане за блясък и свежест. Ако заложите на светъл коректор или светли сенки в основата на клепача, ще греете отдалеч.