5-те камъка, които лекуват

Начало » Здраве » 5-те камъка, които лекуват

kamuniВ природата ни има различни и невероятни чудеса.Тя ни е дала и чудото – магически камък. Още преди хилядолетия хората са се лекували с камъни. Днес можем да носим голяма част от така наречените „магически камъни“ като бижу.Така ще успеем да постигнем собствения си баланс. В тази статия ще разкрием магическия талант само на 5 от тези камъни..Направете ги част от ежедневието си и ще бъдете здрави и щастливи.

Лапис лазули
В този камък са съчетани сиво, лилаво, невероятно синьо и понякога има дори зеленикави елементи. Още в древността в Египет се е използвал този плътен син камък, за да се правят бижута. Смятало се е , че тези бижута имали някаква сила и закриляли притежателите си. Все пак кога да носите такова бижу?
Трябва да носите по-често камъка, когато искате да постигнете разбирателство с любимия човек или дори да засилите вашата връзка с него. Камъкът помага, вече доста хора са се убедили.
Цветът му ще ви помогне – той действа успокояващо. Нужно е особено на хора, които работят в доста голям екип и им се налага да се изказват пред голяма аудитория. Лапис лазули е камък, който оказва положително влияние върху хора, които са в нервно изтощение, имат безсъние. Той дава енергия и повдига самочувствието, на хора, които се чувстват отпаднали и с ниска самооценка.

Хематит
Цветът на този камък е тъмночервен или черен цвят. Хематитът е известен като черна перла. Този камък има невероятен отблясък – отблясък на метал. И той също помага за различни неща. Хора, които имат заболяване на кръвта или пикочните пътища е силно препоръчително да носят камъка. През древността хематитът е носен, за да вдъхне повече смелост на войните. Ако искате вътрешен мир, за да го постигнете носете този камък.Също и за повишаване на концентрацията, повече любов в живота, имате чувството, че ви влияе отрицателна енергия.

Лабрадорит
Красотата на този камък идва от металния отблясък с цветни акценти. Цветът му е смесица от зелено и сиво. И този камък притежава магическа сила.
Този камък помага при облекчаване на стрес, проблеми с костите, безплодие и при двата пола. Той насърчава креативността на хората и помага работата да върви гладко и без проблеми. Лабрадорита притежава голяма сила.

Тюркоаз
Носенето на този камък ще ви донесе финансов просперитет и много щастие. Красивият тюркоаз и неговият син цвят ще донесат и мир в дома. Можете да си купите фигурка с парче от тюркоаз и да украсите дома си. Така хем ще ви помага, хем ще носи красота.

Тюркоазът помага и при здравословни проблеми. Действа добре при различни заболявания – на стомаха, черният дроб, а също и за главоболие. Този камък се счита за символа на лоялност, морал, подобрява личните отношения и живот. В Тибет е много носен и ценен.

Серпентин
Цветът му е тъмнозелен. Този камък има странна способност – може да пречиства негативната енергия. Серпентинът трябва да се носи от хора страдащи от бъбречни проблеми, проблеми с храносмилателната система, високо кръвно налягане, диабет, менструални болки и проблеми, както и сърдечни проблеми. С помощта на този камък се повишава положителната нагласа и енергия.