5 продукта за… тонус

Начало » Хранене & Рецепти » Диети и Хранене » 5 продукта за… тонус

Настъпва това време от годината, през което трепетното предчувствие за пролет и слънце се заменя от умора и меланхолия. Тези 5 тонизиращи продукта ще ви помогнат да победите преумората, да се съживите и дори да станете малко по-секси:

1. Мента

01menta
Ментата е отлично средство за поддържане на тонуса, както по време на продължителните зимни празници, така и в периода на пролетната авитаминоза. Така че, когато почувствате, че нещата започват да убягват от погледа ви, изпийте чаша ментов чай или сдъвчете няколко листенца мента. Ефектът ще ви изненада!

2. Черен шоколад

02shokolad
Само две парчета черен шоколад са достатъчни серотонинът да подобри настроението ви.  В същото време ще получите и троен енергиен заряд от съдържащите се в какаовите зърна кофеин, фенилeтиламин (брат на амфетамина) и теобромин. В черния шоколад със съдържание на какао 70% се съдържат и антиоксиданти, които са полезни за кръвоносните съдове.

3. Сьомга, скумрия, херинга и други морски риби

03siomga
Омега-3 мастните киселини в печената скумрия и задушената сьомга ще ви помогнат бързо да се справите с умората и ще възстановят силите ви за нови подвизи във фитнеса или в мола.

4. Яйца

5 продукта за... тонус
Само в 2 яйца се съдържа необходимата ви дневната доза от витамин В12, който играе важна роля в поддържането на доброто настроение. Направете си за закуска омлет със зеленчуци и да го изяжте с филийка бял хляб – и ще сте бодри през целия ден, при това без да се притеснявате от излишните калории.

5. Стриди

05stridi
Половин дузина стриди ще ви осигури необходимата ви дневна доза цинк. Този химичен елемент е от съществено значение за производство на тестостерон – хормона, който подобрява любовните настроения и на двата пола. Освен това, стридите са и източник на допамин, което гарантира тонизирането и на вашия мозък.