5 причини защо се карат двойките по време на почивка

Начало » Интимно » 5 причини защо се карат двойките по време на почивка

Couple-Fighting-Credit-iStock-161824900-630x4201. Количеството багаж
Несъмнено това е причина номер 1 в списъка за караници. Мъжете не проумяват защо половинката им има нужда от толкова много дрехи, обувки, чанти, гримове и други принадлежности. Натяква, че не отивате на модно ревю, а на почивка и това е излишно. Да, понякога жените прекаляваме, но вие, мъжете трябва да проявите разбиране. Все пак искате жената до вас да е красива, нали? И най-вече да е в добро настроение, така че си спестете упреците.

2. Заглежда други жени
Това е несъзнателна реакция на мъжа като види красива жена да я загледа, но съзнателно трябва да я избягва, за да не се превърне почивката в бойно поле. Следват познатите реплики „Какво зяпаш?”, последвано от отричане, след което цупене и разваляне на цялостното настроение. Така че, мъже, съобразявайте се повече с нежния пол.

3. Кой да води – ориентация, загубване, обвинения
Кой ще е водача по време на почивката – друга тънка подробност, която може да преобърне хода на приятното прекарване. Мъжете обикновено се заемат със задачата, но често не желаят да питат местни или да признаят, че са сгрешили. Дамите пък обичат да натякват и се получават доста неприятни сцени. Ако случайно се загубите се приема за края на света. Не го приемайте така: погледнете го от забавната страна, насладете се на заобикалящото ви и по-добре работете в екип, отколкото да се обвинявате взаимно.

Сигурен начин да не се загубите и да си спестите неприятности, е да следвате нашите полезни съвети за пътуване, които ще ви помогнат да изберете и подходяща дестинация.

4. Разминаване на вкусовете
Единият иска да се разхожда, да обикаля различни места, а другият иска да лежи на плажа и да си почива в хотела… Такива силни разминавания непременно ще доведат до проваляне на почивката ви, така че най-добре да обсъдите как си представяте идеалната почивка предварително и да вземете компромисни решения.

5. Бюджета
Още един голям проблем – ако единият иска да харчи много, да се яде в луксозни ресторанти, да плаща за скъпи атракции, а другият да пести и да го раздава по-скромно. Това пак идва от различия в характерите и е хубаво да се обсъди.
И все пак сте на почивка, ако можете да си го позволите, няма нищо лошо в това да се поглезите. Ако нямате финансовата възможност, обаче, по-добре по-скромно, а не след това да няма с какво да се храните. Внимавайте със заведенията на ключови места, тъй като цените са доста завишени.

Как да избегнете кавгите
Каквито и проблеми да възникнат по време на вашето пътуване, опитайте се да ги разрешите, като споделяте на другия какво ви в подразнило или дразни, без да крещите, без да правите физиономии и без да се цупите. Разумните хора се разбират с думи, разменени със спокоен тон. Ако някой от двамата се отклони от него е ясно какво ще последва, а именно скандал.
Докато сте на път, предпоставките за скандал са повече, така че проявявайте търпение и се забавлявайте. Все пак това е целта на почивката – да си създадете емоции, за които след време да си спомняте с усмивка.