5 неща, които никога не трябва да правите заради мъж

Начало » Интимно » 5 неща, които никога не трябва да правите заради мъж

5 неща, които никога не трябва да правите заради мъж Навярно на мнозина им се е налагало да се откажат от нещо малко, за да получат повече. Особено, когато става въпрос за любимия човек. Въпреки това, съществуват неща, макар и дребни, приемането на които ни лишава от възможността да сме щастливи. Разбира се, налага се да се правят жертви, а и умението да отстъпваш е изключително важно при взаимоотношенията с другия пол, но никога не трябва да правите компромиси със самите себе си! И какъвто и да е вашият избраник има пет неща, които в никакъв случай не трябва да правите заради него…

  1.  Да жертвате своите мечти и ценности

Когато се влюбим, нашият мозък буквално е атакуван то хормона на радостта. Съзнанието ни се променя и ни се струва, че това ще продължи вечно. Но вечно може да продължи само любов, построена на общи ценности и цели. А за да проверите има ли го това между вас и избраникът ви, трябва да включите ума си. Така че, ако мъжът ви заставя да извършите нещо, което при други обстоятелства и със свеж ум никога не бихте направили, то подобни отношения не са за вас.

  1.  Да работите за него и да решавате проблемите му

Жената често се превръща в спасителка, когато мъжа преживява период на падение. Тя го съжалява, както майката съжалява болното си дете, но по този начин го лишава от вътрешна сила и отговорности. За това, не се натоварвайте с подобни функции, защото истината е, че този сценарий може да има само две развръзки: или ще се превърнете в лидера в семейството и ще се нагърбите с всичко, или след като се възстанови от трудния период, мъжът ще ви напусне, защото вече няма да му бъдете интересна като жена.

Най-доброто, което може да направите, е когато мъжът ви има проблеми, да го подкрепя емоционално, но без да се превръща в негов психотерапевт или треньор. Откажете се да глезите слабостите му, като в същото време проявявате разумна доза загриженост. По този начин вие ще му помогнете да расте и ще съхраните баланса в отношенията си.

  1.  Да понижавате стандарта си

Привикнали сте към висок стандарт на общуване и качество на живот, а мъжът ви предлага нещо различно? Ако той осъзнава, че трябва да се развива, за да повиши своите стандарти и работи над себе си – отлично! Може просто до срещата с вас да е нямал възможност да се научи. Но ако за него ниското ниво е норма и не прави нищо, за да израства в работата, социалните връзки, общуването и външния вид, то проблемите и постепенното нарастване на напрежението в отношенията ви са неизбежни.

  1.  Да търпите емоционално или физическо насилие или ограничаване на свободата си

Нито една жена не заслужава да бъде емоционално или физически насилвана. И никога подобни отношения не носят щастие. Насилието може да е проявено и по отношение на вашата личност, като например, мъжът ви да ви забранява да се занимавате с това, което ви е важно и интересно.

  1. Да се опитвате да се промените, вредейки на здравето си

Не е проблем, ако партньорът ви пожелае да ви види с по-различен цвят коса или прическа, или различен модел рокля… Проблем е, ако пожелае да се превърнете в неестествено изглеждаща кукла с по-големи гърди, устни, скули или да отслабнете дотолкова, че да навредите на хормоналния баланс в тялото си. Този човек не обича вас, не обича дори някаква ваша подобрена версия, а обича една измислица, в която вие никога, каквито и усилия да полагате, няма да се превърнете. Така че е по-добре да си тръгнете…

Запомнете: Обичайте се, инвестирайте в себе си и се развивайте. И тогава до вас ще има достоен мъж, който да ви оцени такава, каквато сте!