5 начина да разрушите връзката си

Начало » Интимно » 5 начина да разрушите връзката си

5 начина да разрушите връзката сиИма често срещаните грешки, които партньорите живели заедно за известно време, започват да допускат в отношенията си един с друг. Някои от тях могат да застрашат дори и най-силния съюз.

Ревност без граници
За пагубното въздействие на ревността върху взаимоотношенията е написано и казано много. В умерени дози, както и флиртът, това чувство е полезно и придава на отношенията известна пикантност и колорит. Понякога, обаче, границата се преминава и ревността се превръща в болезнено и разрушително чувство, което унищожава всичко – семейство, любов, здраве. Отразява се дори върху отношенията с децата. Рано или късно мъжът, подложен на постоянен натиск от страна на ревнивата жена си, не издържа и започва романтична връзка извън дома.

Сексът като оръжие
Той ви е купил скъп подарък и изведнъж за около седмица “главата спира да ви боли”. Той е допуснал “грешката” да направи комплимент на ваша приятелка и в леглото вие поставяте невидима граница и му обръщате гръб. Това е сто процентова манипулация! А всяка манипулация не е нищо друго освен принуда да се направи нещо. Или с други думи – просто насилие. Така в един момент, уморен от подобни взаимоотношения в семейството, мъжът си намира по-сговорчива партньорка, която няма проблеми със здравето и желанията. И без значение дали ще остане с любовницата си, или не, важното е, че мъжът напуска семейството.

Постоянна критика
В разумни граници критиката може да действа като мощен стимул за мъжа в неговото самоусъвършенстване. Но критиката е, така да се каже, деликатна материя, при която е изключително важно да се събере цялата вековна женски мъдрост и да не се прекалява. Той не си слага чорапите на правилното място, той не ви обръща внимание, той не се интересува от живота ви, той работи прекалено много или прекалено малко, или изобщо не работи, той не печели достатъчно за разлика от баща ви или още по-лошо – от бившия ви… Изправен пред ежедневното ви порицание и осъждане на това, което прави или не прави, мъжът ви рано или късно ще се замисли заслужава ли наистина подобно отношение от толкова “добра” жена като вас. В резултат на тези негови размисли, той може смело да сложи кръст на връзката ви.

От всичко по много
Безсмислено дърдорене, внимание, омилкване, емоции. Тоталното нахлуване в живота на партньора – контролирането на всяка негова стъпка, задушаването с постоянни грижи, внимание, разговори – често дава много по-различен от очаквания ефект. Колкото и да си мислите, че то такива “топлина и обич”, той няма как да се откаже за нищо на света, трябва да знаете, че лишен от личното си пространство в един момент той ще престане да разбира къде свършвате вие и къде започва неговото “Аз”. А мъж изгубил своето “Аз” не може да бъде пълноценна личност и първата му естествена реакция е да разшири границите на личното си пространство… Като например, се махне от вас.

Против волята
Ако той не иска да дойде с вас по магазините, може би има смисъл да го оставите на мира и да отидете на шопинг сама или с приятелки. Може би той просто е решил да посвети почивния си ден на някакви домашни работи, на децата, на приятелите, на мача… Но на вас ви е необходимо да е точно там, където вие искате да биде и да прави това, което вие сте решили. За да постигнат целите си, жените прибягват до различни видове манипулации – от примитивната принуда до спекулации с чувствата на мъжа. Сълзи, негодувание, крясъци. Ситуацията се усложнява от факта, че приспособявайки се към вашите вкусове и желания, които са в противоречие с неговите собствени, мъжът губи личното си пространство. А какво се случва тогава, видяхте по-горе. Рано или късно, той ще започне да се бунтува… И последствията са ясни за всички!