5 малки хитрости, как да върнете свежестта на кожата след безсънна нощ

Начало » Външен вид » Козметика » 5 малки хитрости, как да върнете свежестта на кожата след безсънна нощ

5 малки хитрости, как да върнете свежестта на кожата след безсънна нощПрекарали сте нощ изпълнена с танци и забавления, а на сутринта трябва да изглеждате отлично? Пробвайте тези малки хитрости, за да помогнете на кожата си да възстанови своята свежест и красота:

1. Измийте се със студена вода
Студената вода ще помогне на кожата ви, като премахне подпухналостта, ще възвърне красивия и цвят и ще възстанови кръвообращението. Много добро средство срещу раздразненията и зачервяването са ледените кубчета от отвара от лайка.

2. Аромати
Вдишвайки ментов аромат вие стимулирате мозъка си. Бодростта си може да възвърнете с помощта на хладка вода (температурата и трябва да е близка до телесната) в съчетание с душ гел с освежаващ аромат на цитрусови плодове или грейпфрут.

3. Премахване на торбичките под очите
Стар и изпитан метод за борба с торбичките под очите са кръгчетата краставица, които трябва да поставите за 10 минути на долния клепач или върху цялото затворено око. След тази процедура е препоръчително да използвате околоочен крем.

4. Енергия за кожата на лицето
Изстискайте сока от половин портокал и напоете с него памучна салфетка. Поставете салфетката за 5 минути върху лицето си. Витамин С, съдържащ се в портокаловия сок, ще възвърне красотата и сиянието на кожата ви.

5. Нанесете хидратантен крем
Умората винаги се отразява върху кожата. По нея се появяват характерни признаци: люспи, сухота, бърза дехидратация. Лошото състояние на кожата може да се определи и по това, как неравномерно се нанася тоналния крем. В този случай може да замените обичайното тониращо средство с хидратантен крем съдържащ протеини и витамини.