5 знака, че сте си купили грешните дамски маратонки

Начало » Външен вид » Мода & Стил » 5 знака, че сте си купили грешните дамски маратонки

5 знака, че сте си купили грешните дамски маратонкиСтъпването на боси по горещ пясък или чакъл е чудесно напомняне колко ценни могат да бъдат обувките ви.

Едно проучване показва, че почти 90% от жените носят дамски маратонки, които са твърде стегнати. Как можете да разберете дали сте взели грешен чифт? Обърнете внимание на следните пет важни сигнала.

  1. В средното училище сте носили обувки от същия размер.

С течение на времето вашият свод постепенно пада, причинявайки удължаването на краката ви. Може да достигнете размер или повече. Най-малко веднъж годишно, измервайте краката си в местния магазин за обувки.

  1. Пръстите ви опират върха на обувките.

Трябва да има малко разстояние между пръста и началото на обувката. Трябва да можеш да мърдаш пръстите си. Това е така, защото краката ви се подуват през целия ден, така че това, което пасва сутрин, може да стане прекалено плътно вечер. Опитайте се да купувате обувки в края на деня, когато краката ви са най-отекли.

  1. Имате мехури, мазоли или наранени нокти на краката.

Тези наранявания означават, че обувката ви протрива по грешен начин. Може да е твърде стегната или тясна в определени области. Този натиск може да втвърди кожата ви или да повлияе на ставите, което може да доведе до болезнени мазоли, мехури и враснали нокти на краката.

  1. Сводовете ви болят в края на деня.

Ако обувките ви са прекалено големи, или ако не са достатъчно поддържащи, мускулите на дъното на крака се затягат с всяка стъпка в опит да запазят свода си нагоре. Това инстинктивно огъване поддържа обувката да не се плъзне. Той може също така да постави начало на нараняване, като плантарен фасциит, където сухожилието на тазовата фасция, което минава по дъното на крака от пръстите до петата, става хронично възпалено.

  1. Вашите маратонки са твърде стари.

Ако регистрирате около 10 мили на седмица, трябва да сменяте обувките си на всеки 9 до 12 месеца. Ако удвоите този пробег с вашите седмични разходки, цифрата е 4 до 6 месеца. Други признаци, че имате нужда от промяна: Вашите обувки са забележимо набръчкани или са изтъркани в едната или другата страна, когато ги поставите на равна повърхност.

Може да намерите голямо разнообразие от дамски маратонки в Бутик Арена!