5 весели детски песни на български език

Начало » Родители » Деца » 5 весели детски песни на български език

5 весели детски песни на български езикЗащо учим децата на детски песни? Защото с тяхна помощ опознават света. Пеенето е изкуство, но и начин да пораснеш. С помощта на детските песни всяко мъниче усвоява родния език, запознава се с мелодията и ритъма му, както и с редица други полезни неща като навици, поведение в обществото и други.

Помните ли вашите любими детски песни от градината? А може би от яслата? А в първи клас? Спокойно, ще ви ги припомним. Вдъхновени от тази класация, решихме да добавим още 5 български предложения. Пуснете ги на вашите деца и ги научете заедно. Много са весели.

5 любими български детски песни

Тези български детски песни са сред най-обичаните от малки и големи. Научете и вашето дете на тях и ги пейте заедно на следващото тържество в яслата или градината. Защото е важно да възпитате у децата усещане за музикалност, любовта към това изкуство, за да се съхрани българското във времето.

„Пеят, скачат палците“
https://www.youtube.com/watch?v=OrbbUoS0OL0

Ритмична, забавна и интересна детска песничка, която учи децата, че трябва да бъдат весели и щастливи. Защото детството е най-прекрасният период от живота им. Не пропускайте да научите детето си на тази забавна детска песен.

„Аз имам две ръчички“
Тази детска песен е популярна сред по-малките дечица, особено тези, които са в яслата. Тя е с лесен текст, забавна и ги учи на частите от човешкото тяло.

„Прела баба“

„Прела баба“ е забавна детска песен тип скороговорка – с нейна помощ децата се учат да произнасят по-сложни думи. А защо е песен? Защото мелодията и ритъма помагат за усвояването на това умение.

„Една чудесна песничка щурче ми подари“
Чудна детска песничка, която учи децата на ритъм, музикалност, на трудни думички и интересни междуметия. Децата я обожават, защото текстът е лесен, а мелодията много приятна и лека. Припомнете си я и я научете заедно с вашето дете.

„Болното коте“
Помните ли тази детска песничка за болното коте? Децата обичат животни, особено котки и са много съпричастни на това коте, защото то боледува. Освен това песничката има и поучителен характер – учи децата, че трябва сами да се грижат за себе си, че трябва винаги да бъдат честни и открити и никога да не се преструват. Мила и сладка детска песен, която задължително трябва да присъства в репертоара на вашето дете.