4 подаръка за вашия стилен мъж

Начало » Външен вид » Мода & Стил » 4 подаръка за вашия стилен мъж

Наближава ли важна дата във вашите отношения? Може би рожден ден, годишнина или денят, в който преди 5 години се срещнахте за първи път и останалото е история достойна за бъдещите внуци. Искате да зарадвате половинката си и то с нещо малко по-… нестандартно.

Добре. Нека вземем стъпка назад и да помислим. С какво се занимава той? От какво се интересува, какви хобита и как се облича? Искаме ли нещо практично или по-скоро подарък, който да е за спомен? А защо не и двете?

Ако половинката ви се облича по-стилно и „винтидж“ то тогава тези 4 предложения за подарък биха ви помогнали. Ако не, поне ще събудят други идеи, които да осъществите. От сега казвам, че съм пристратен към последната идея – тя не е за всеки господин, но определено ще се хареса на правилните хора, но за това по-надолу…

Чанта

Започваме с най-практичния подарък от всички, това, което се ползва или може да се ползва от всички мъже – чантата. Напоследък много нашумели са „куриерските чанти“ или чантите през рамо. Те съчетава класиката на куфарчетата с практичността на раниците.

Когато избирате чанта за подарък, помислете за:

 • Стилът – Как се облича половинката ви? Какъв е техният стил? Ако дрехите, който носи са по-официални, тогава кожена чанта би било добро доплънение. Ако се облича по спортно – чанта от брезент е вашето решение.

Разбира се това са двете крайности, повече от мъжете се обличат между тях. За това не можете да сгрешите много с чантата.

4 подаръка за вашия стилен мъж

 • Размера – Помислете, за какво ще ползва чантата. Колко предмета ще трябва да побира в нея? Дали харесва да има основни неща като (кърпички, вода, лист и химикал, слушалки) под ръка. Носи ли лаптоп? И ако да, колко е голям?
 • Цвета – Сигурен съм, че знаете това, мили дами. Знаете, че когато се избира такъв аксесоар за мъжа не се залага на крещящите цветове, а на по-спокойните.
  • Черно
  • Кафяво (тъмно и светло)
  • Сиво
  • Тъмносиньо
  • Тъмнозелено
  • Бежаво

4 подаръка за вашия стилен мъж

 • Цената – Всички имаме различен бюджет и различно виждане относно колко може да се плати за една чанта. Нека не забравяме, че чантите от истинска кожа, ще се по-скъпи от брезента.

 

Комплект – щипка за вратовръзка и копчета за ръкавели

Щипката за вратовръзка е рядко използван аксесоар, доста ретро даже. ​​Отива на всеки мъж, който желае да покаже своята елегантност. Този аксесоар винаги има своя малък ефект и добавя чар към облеклото на половинката ви.

Другата част от тази комбинация са копчетата за ръквели. Въпреки малкия си размер, копчетата са малките детайли, които правят голяма разлика. Те често са “невидими”, защото се намират под сакото или ръцето му. Обаче, когато бъдат забелязани имат ефект. Те са финалния щрих в облеклото.

4 подаръка за вашия стилен мъж

Повечето комплекти са съгласувани по визия, но ако решите да купувате отделни продукти помислете как ще изглеждат, когато се комбинират.

4 подаръка за вашия стилен мъж

Специално за всички крайморски жители.

 

Вратовръзка/папийонка + кърпичка за сако

Вратовръзка или папийонка, папийонка или вратовръзка. Двата аксесоара са подходящи за мъжа. Добра идея е да погледнете в гардероба му и да видите кое от тях присъства там и да вземете същото. Така ще сте сигурни, че ще му допадне без да се издавате като питате. Ако искате да сте по-дръзка и той предпочита вратовръзки – сега е идеалният повод да подарите нещо разнообразно – папийонка. Няколко съвета, които да ви помогнат с избора.

Вратовръзка:

 • Размер – Дължината и широчината на вратовръзката зависи от човека, който ще я носи. Ако е по-голям на размери ще ви е необходима по-дълга и широка вратовръзка и обратното. Тя трябва да стига до пъпа.
 • Цвят и Шарка – Няма точно определени правила за това, кой цвят подхожда на друг; всичко е до отенъците на цветовете и различните шарки и платове. Ако сте спокойни в избора си, погледнете ревера на костюма му и изберете същият цвят.

4 подаръка за вашия стилен мъж

Ако изборът ви е папийонка:

 • Вид – има три различни вида папийонки в зависимост от това как се поставят:
  • Selftie bowtie – фрийстайл – Завързва се от човека. Тя е класическата папийонка и изглежда много ефектна, когато се върже правилно; разбира се ако нито той, нито вие знаете как се връзва, може би другите видове биха били по-подходящи.
  • Pretied bowtie – предварително вързана – Възелът е завързан и не трябва да му се отделя време, само я поставяте около врата му, целувате го и сте готови.
  • Clipon bowtie – защипваща се – Тя също е със завързан възел, вместо да се слага около врата, се защипва на яката на ризата. Този вид е по-скоро като детската версия на папийонките.
 • Цвят и Шарка – тук, всичко е същото както при вратовръзката.
 • Бонус – Напоследък доста са нашумяли дървените папийонки. Те придават оригиналсност на облеклото и са доста лесни за слагане. Един леко нестандартен подарък.

4 подаръка за вашия стилен мъж

Комбинацията от вратовръзка/папийонка с кърпичка за сакото ще балансира външния вид на любимия. Доста често срещана грешка е тя и вратовръзката/папийонката да са в един и същ цвят. Това придава притупаност на визията. Целта на кърпичката е да допълни външния вид, било то в хармония или в контраст с другите аксесоари.

Джобен часовник

Един стар, но актуален начин за следене на времето. Предмет, който само с присъствие добавя чар и автентичност на всеки господин. Джобният часовник датира още от създаването на първите часовникови механизми и след това биват изместен от ръчните. През последните години обаче популярността им отново започва да расте. Не е задължително той да е антика за да изглежда добре. В наше време се произвеждат достъпни, но все така стилни джобни часовници.

Той се носи в джоба на жилетката или малкия джоб на панталона. Има два вида механизми – механичен или кварцов. Тоест, ръчно навиващ се или с батерия.  С капаче или без той може да се гравира, което прави подаръкът още по-специален.

4 подаръка за вашия стилен мъж

Надявам се тези идей са събудили интереса ви, ако не това, поне въображението. Вземете нещо на половинките си, което описва характера им по-някакъв начин, „нещо, което им отива“.  Не забравяйте, че жеста и повода са важни, подаръкът е средството, с което ще го направите.