4 идеи за красива лятна тераса

Начало » За дома » Интериор » 4 идеи за красива лятна тераса

42-18759563Как да превърнете терасата си в уютно кътче? Предлагаме ви няколко лесни и прости за изпълнение идеи…

1. Цветя
Най-лесният и ефектен начин да украсите балкона си е да го “покриете” с цветя, като изнесете всички свои стайни растения на свеж въздух. Това ще е от полза не само за вас, а и за самите растения.
Сезонен вариант са ленти цветя в контейнери – бегонии, здравец, петунии, мушката и др. Тях вече можете да си купите както от специализираните цветарски магазини, така и от всеки хипермаркет. Можете да ги подредите по перваза, да ги прикрепите по стената с помощта на стойка или да ги подредите от външната страна на терасата. Не забравяйте и за висящите саксии с увивни растения. Тях можете, например, да поставите от двете страни на балконската врата. И ето ви една красива цъфтяща градина!

2. Красиви саксии
За да е терасата ви особено свежа и красива, обърнете внимание и на саксиите и кашпите, в които ще поставите цветята. Колкото по-весели и разнообразни са те, толкова по-добре. Можете и сами да украсите саксиите, като ги обвиете с разноцветни връвцичи, на които да нанижете камъчета, миди и декоративни фигурки.
Като саксии можете да използвате и най-различни необичайни предмети – вази, чаши, стари глинени съдове и други вече ненужни неща.
terasa02
3. Осветление
Ако нямате лампа на терасата не е задължително да се мъчите с прекарването на кабели. Можете да използвате и светодиодни лампички, които издържат дълго време и не консумират много енергия.
Друг вариант за осветление на вашето лятно убежище са свещите. Ако изберете този вариант, обаче, ще се нуждаете от специални затворени свещници, които да предпазват пламъка от вятър и дъжд. Особено романтична атмосфера ще създадете, ако осветите терасата си с декоративно фенери, в които са поставени най-обикновени свещи.

4. Мебели
За окончателното ви “установяване” на балкона ще ви е необходимо и обзавеждане. Използвайте различни табуретки, сгъваеми столове или миниатюрни (за предпочитане пластмасови) столчета – те могат да се превърнат и в много симпатични масички. По-скъпия, но и много по-добре изглеждащ, вариант са плетените мебели.
Обзавеждането на остъклените тераси е много по-лесно. Тъй като те са закрити, можете да развихрите фантазията си и да използвате всевъзможни дизайнерски техники: да окачите цветни пердета, да постелите та пода килим, да изберете подходящи по размер мебели, да украсите стените със снимки или картини.