25 начина за бързо преобразяване на дома

Начало » За дома » 25 начина за бързо преобразяване на дома

25 начина за бързо преобразяване на домаМалко ярки цветове, подходящи аксесоари и вдъхновение – това е всичко, което ви е необходимо, за да обновите интериора на своето жилище.

1. Направете разместване. Преместете дивана от стената и го поставете в средата на стаята, разместете и останалите мебели, според новото му място. Новият елемент, който може да добавите е килим или покривала, които да контрастират с останалата част от интериора на всекидневната ви. И ето ви нов интериор!

2. Пуснете природата в дома си. Плодове, борови клонки, сухи треви, пясък и камъчета от морския бряг – всичкото това великолепие ще изглежда чудесно в стъклени вази или купи с различни размери. Не забравяйте и за букетите от живи цветя и саксийните растения.

3. Използвайте принципа на двойката, с цел балансиране на интериора. Два стола, две лампи, две вази, две еднакви цветя в саксии и т.н.
25 начина за бързо преобразяване на дома
4. Пребоядисайте стените или сменете тапетите. Това е ефективен метод, който може драстично да промени всяка стая. Между другото, за декорация на различни повърхности (мебели, стени) вече се продават изключително оригинални стикери.

5. Създайте галерия от семейни снимки. Купете еднакви или рамки с различен дизайн, но в един цвят, и ги подредете на една от стените или на рафт, по своя преценка.

6. Обновете вратите. Боядисайте старите дървени врати в контрастни цветове. Стъклените части може да украсите със стикери. Ако искате може да смените и дръжките.

7. Увеличете пространството в малката стая с помощта на голямо огледало. Окачете го на стената така, че да отразява възможно най-добре светлината. Между другото, тази техника е много добра и ако коридорът ви е тесен.

8. Сменете правоъгълната масичка за кафе с две по-малки или с една кръгла масичка със стъклен плот – всеки от тези варианти ще помогне за визуалното разширяване на пространството в стаята.
3_25
9. Съберете на едно място всички сувенири от вашите пътувания и екскурзии. Вида им няма значение – дали ще са дървени или керамични фигурки, екзотични украшения или дизайнерски произведения.  Цялостното им представяне по рафтовете на библиотеката или стелажите на стената ще придобие съвсем различно значение и ще привлича вниманието на вашите гости.

10. Претапицирайте  меката мебел или просто я “облечете” с нови покривала и калъфи.

11. Не забравяйте и за килимите! Ако сте ги имали – се освободете от тях или ги сменете с нови. Ако сте ги нямали – купете си поне един. Дори и малко шарено килимче е в състояние да създаде ново настроение в интериора на жилището.

12. Обновете лампата с помощта на нов абажур с различни форма, цвят или модел от стария.

13. Сменете крушките в спалнята с по-слаби (с по-малко ватове), за да създадете романтична атмосфера. Може да използвате и цветни електрически крушки.
4_25
14. Сменете старите мрачни пердета и завеси с нови – по-светли и леки, изработени, например, от изкуствена коприна или органза. Не забравяйте, че дългите до пода завеси визуално уголемяват малките прозорци.

15. Постелете на масата покривка или подредете декоративни салфетки. Вместо покривка може да използвате красиви екзотично изглеждащи парео или кърпа. Тях може да използвате и за ниската масичка за кафе – така не само ще освежите интериора на стаята, но и ще скриете вестниците и списанията поставени под масичката.

16. Боядисайте дървените мебели в неочакван цвят – това ще придаде на стаята изцяло нов колорит. Както винаги, най-безпогрешния вариант е бялото.
5_25
17. Купете нови кърпи за банята и кухнята. Нека цветът им да съответства на сезона и настроението ви.

18. Няколко възглавнички в ориенталски стил могат да оживят старите ви диван и кресла. Ако имате желание и способности, може да си ги направите и сами.

19. Смесвайте различни стилове – по този начин придавате оригиналност и индивидуалност на дома си. Например, поставете старинните бронзови свещници върху стъклена маса в стил хай тек. Това е изпитан, много добре изглеждащ вариант.

20. Украсете вътрешната стена на библиотеката, стелажите или витрините с тапети или плат. Този ефектен дизайн метод ще привлича вниманието на гостите ви към това, което се намира на дадената мебел.

21. Пуснете в дома си плетените мебели. Дори и един такъв летен стол е в състояние да създаде атмосфера на спокойствие и комфорт.

22. Няма по-лесен начин за освежаване на банята от това да смените постелките в нея!

23. За да придадете на банята атмосфера на спа салон, използвайте открити рафтове, на които да наредите ароматните сапуни, душ гела и шампоана, балсамите и лосионите, които използвате.

24. Сменете стария килим в коридора със забавен и пъстър нов.

25. Превърнете стените на коридора в тематична мини-галерия. За целта можете да използвате плакати, картички и дори страници от списания, посветени на градината, модата, пътуване и т.н., които да поставите в рамки.