15-минутен комплекс упражнения за стегнат корем

Ако правите този 15-минутен комплекс от упражнения най-малко три пъти седмично не само коремът, а и раменете, краката и задните ви части ще започнат да изглеждат много по-добре!

Упражнение 1

1upr - 15-минутен комплекс упражнения за стегнат корем
Легнете на пода и повдигнете тялото си, като се опирате на лактите и пръстите на краката си. Вашето тяло трябва да е в права линия (виж картинката). Останете в това положение 15 секунди, след което започнете бавно да спускате тялото си надолу, докато не почувствате тежест в лактите. Силно напрегнете мускулите на пресата. Починете за кратко, опирайки се на колене. Повторете 10 пъти.

Упражнение 2

2upr - 15-минутен комплекс упражнения за стегнат корем
Легнете на лявата си страна. Краката и торсът ви трябва да са под ъгъл около 30 градуса. Поставете лявата си ръка на пода, а дясната вдигнете и поставете зад главата. Едновременно повдигнете торса и краката, така както е показано на картинката. Бавно се върнете в изходна позиция. Повторете упражнението по 20-25 пъти на всяка страна.

Упражнение 3

3upr - 15-минутен комплекс упражнения за стегнат корем

Легнете по гръб. Леко повдигнете изпънатите си ръце и крака, като едновременно с това стегнете и мускулите на корема. Останете в това положение 15 секунди. След това се обърнете по корем, като продължите да държите ръцете и краката си изпънати и повдигнати над пода. Отново изчакайте 15 секунди, след което се върнете в изходна позиция. Повторете 5-6 пъти.

Упражнение 4

4upr - 15-минутен комплекс упражнения за стегнат корем
Легнете по гръб с ръце изпънати до тялото. Разтворете краката в коленете, допрете стъпалата едно до друго. Бавно повдигнете краката, така че пръстите да сочат към тавана, а тазът да е леко повдигнат от пода. Бавно се върнете към изходна позиция. Повторете 20-25 пъти.

loading...