12 стъпки при нанасянето на златния макияж

ОЧИ

1. Подготовка

0001
Нанесете малко крем за очи. След това поставете три малки точки коректор на долния клепач, като започнете от вътрешния ъгъл на окото – там кожата обичайно е с по-тъмен цвят. Втората точка поставете по средата на клепача, а третата – близо до външния ъгъл на окото. Разнесете внимателно коректора с четка.

2. Основен цвят

0002
Нанесете основата върху горния клепач с мека четка по посока от линията на миглите до веждите.

3. Кремообразни сенки

0003
С показалец (в този случай той ще се справи със задачата по-добре, от която и да е четка) разпределете златните кремообразни сенки върху горния клепач. Разнесете по посока на веждите.

4. Очна линия на долния клепач

0004
Подходящ в случая е тъмно зеленият цвят, който хармонизира много добре със златното. Можете да изберете очна линия или молив за очи.
Линията трябва да се направи възможно най-близко до миглите. Ако контурът стане много дебел, минете по линията с четка и го разнесете внимателно.

5. Очна линия на горния клепач

0005
Повторете гореописаните действия, но този път на горния клепач.

6. Добавете живот

0006
С този простичък трик ще заставите погледът ви да „заиграе“. Вземете перлено розов или златен мек молив и нанесете малко във вътрешния ъгъл на окото. Разнесете с пръст.

7. Линията на веждите

0007
За да увеличите визуално очите си, нанесете от същия перлено розив или златен мек молив под линията на веждите. Разнесете с пръст – трябва да има минимален контраст между него и сенките по горния клепач.

8. Последни щрихи

0008
Поставете спирала на миглите, като внимателно разделяте всяко косъмче.

УСТНИ

9. Овлажняване на устните

0009
Премахнете напуканите кожички по устните (за целта можете да използвате мека четка за зъби). Нанесете балсам, който да овлажни устните ви. Изтрийте излишния балсам с помощта на салфетка. Тази проста манипулация позволява цветът да се задържи на устните по-дълго време.

10. Очертаване на устните

0010
Изберете молив с неутрален цвят, който максимално да съвпада с естествения цвят на устните ви.

11. Цвят

0011
За нанасянето на червилото е най-добре да използвате специална четка. Това ви позволява не само да контролирате процеса, но и ще повлияе на плътността на нанесения цвят.

12. Добавете блясък

0012
Трябва да изберете, разбира се, блясък със златист оттенък. Нанесете от него само върху средната част на долната устна, за да предадете обем на устните си..

loading...