10 съвета за естествено здрава и красива коса

Начало » Външен вид » Козметика » 10 съвета за естествено здрава и красива коса

grija-za-kosaНеприятен е момента, когато косата се заплита и започва да заприличва на една голяма бъркотия. Прибавени към това сухотата, прекаленото омазняване и вредните външни фактори може да настъпи пълен хаос в главата на всеки.

Всеки един има свои собствени преживявания, когато става въпрос за неприятното сплитане на коса и те не са никак приятни спомени. Хубавото е, че има доказани техники, за това как да се предпази косата от заплитане и сложния лабиринт да не е така непроходим.

1. Използвайте увеличаващ обема на косата,  шампоан, ако тя е изключително тънка. Обикновено фината и тънка коса е склонна към заплитане и с помощта на шампоани, придаващи обем и движение на тънки нишки, можете да се доведе до минимални шансовете за предотвратяване на сплитовете за в бъдеще.

2. Изплакнете със студена или хладка вода. Студената вода помага за затваряне на кутикулата, това придава не само блясък на косата, но и предотвратява много форми на заплитане на косата.

3. Избягвайте енергичното триене на косата с кърпа. След вземането на вана, обикновено косата се подсушава, чрез триене с кърпа, но това може да доведе до повече заплитане. По-добрият начин да се изсуши косата е да я попийте внимателно с кърпа.

4. Използвайте спрей, който ще помогне за намаляване на заплитането на косата.

5. Не използвайте четка за коса, която е вече захабена. Премахването на възлите и сплитовете по косата, може да стане първо с леко издърпване на нишките с пръсти или широк гребен.

6. Създайте си навик да тупирате косата си отдолу нагоре.

7. Не позволявайте на косата си да се движи свободно на вятъра, освен ако не искате да имате коса, пълна с боклуци и сплетени краища след това.

8. Никога не мокрете косата си, когато тя вече е заплетена, защото това само ще влоши положението. Вместо това, напръскайте със спрей или серум за блясък и след това масажирайте навързаните крайчета с дланите на ръцете си. Това ще помогне да я освободите от създадената ситуация. Помагайте си с пръсти или с широк назъбен гребен.

9. Използвайте висококачествени преси за коса. Технологиите им са така разработени, че не само правят косата по-гладка, блестяща и разресана, но и спомагат за нейното разресване.

10. Развързвайте косите си винаги при възможност. Не чакайте до утрешния ден, защото може да се заплете повече от нормалното.

Заплитането на косата е сред най-честите проблеми, въпреки това ние трябва да се борим с него с помощта на всички възможни средства и да помним по-горе изброените съвети.