10 полезни съвета за красива кожа на лицето

Начало » Външен вид » Козметика » 10 полезни съвета за красива кожа на лицето

10За лицето трябва да се полагат грижи всекидневно. Как правилно да правите това, ще ви помогнат да разберете следните няколко много полезни съвети:

1. Не забравяйте, че здравото лице, това е чистото лице. А за да е то чисто, трябва да го миете, но не със сапун, а със специални козметични средства, които днес са в изобилие.

2. Когато миете лицето си, няма нужда да го търкате прекалено усърдно, защото ще нанесете на кожата му невидими вреди, които след това гарантирано ще се възпалят.

3. Не мийте лицето си с гореща вода. Тя причинява разширяване на капилярите, което дови до прилив на кръв към лицето и то се “украсява” с червена мрежа. В резултат на това, кожата на лицето изглежда нездрава и дори по-лошо – може да изглеждате по-стари, отколкото сте всъщност!

4. Потта е най-добрата среда за бактериите. За това, трябва по възможно най-бързия начин да я измивате от лицето си.

5. Не злоупотребявайте с ексфолиантите. Функцията им е да отделят от повърхността на кожата мъртвите частици, което открива младата и здрава кожа. Въпреки това, постоянното им използване нарушава естествения процес на регенерация на кожата, което води до влошаване на нейното състояние.

6. Правилното хранене е полезно не само за вашето тяло и вътрешни органи, но и за кожата. Следете вашата диета – тя трябва да е правилно съчетание от протеини, въглехидрати и мазнини. Именно мазнините правят кожата еластична. Най-добрият източник на мазнини са рибата, ядките и растителните масла.

7. Пийте вода! Липсата на вода предизвиква образуването на бръчки. Пийте ежедневно необходимите за лично за вас количество чиста вода.

8. Слънчевата активност предизвиква обезводняване на кожата, което пък, както вече сте прочели, предизвиква появата на бръчки. Процесът е сходен с този, при който гроздето се превръща в стафиди. За това, преди да излезете на слънце нанесете на лицето слънцезащитен крем. Това трябва да стане около половин час преди да излезете. Ако отивате на плаж, най-добре използвайте водоустойчив крем.

9. Съществува мнението, че изкуственият загар е по-красив, отколкото естествения. Но в солариума кожата ви е изложена на много силни ултравиолетови лъчи. Ако искате кожата ви изглежда загоряла, но не желаете да и нанасяте щети, използвайте автозагар.

10. Здравият пълноценен сън е много важен за вашата кожа. Така че, ако имате възможност, спете не по-малко от 8-10 часа вечер.