10 неща, които ще те съживят след развода!

Начало » От вас... » 10 неща, които ще те съживят след развода!

10 неща, които ще те съживят след развода!Ето те, сама, наранена, съкрушена, обезверена, с торбички от плач и разрошени коси…

Стига толкова, момиче! Колко време мина месец, два, година… Пострада достатъчно за стъпканото си его и края на една любов, време е да се съвземеш! Не знаеш кой път да поемеш, тази статия е за теб! Всеки развод е малка смърт, но това е и твоето прераждане… Живей отново, ето как:

  1. Обърни внимание на детето си!

Ако все още не си го направила, побързай! Обърни внимание на детето си! То със сигурност изпитва в много по-голяма степен объркване, несигурност и страх от теб.

В този момент трябва да чувства обичта и подкрепата ти в пъти повече от друг път.

Обясни му с прости думи и не изпадай в подробности, за това защо не живеете с баща му. Никога, никога не говори лошо за баща му, каквото и да е сторил, той е и винаги ще остане „татко“! Убеди го, че то няма нищо общо с раздялата ви. Покажи му, че винаги ще си до него, независимо какво се случва в неговият или твоят живот. Играй с него, чети му, излизайте заедно, забавлявайте се, смейте се, помагай му. Обичай детето си!

  1. Спри да мислиш за мнението на околните!

Това е твоят живот и той, мила приятелко, изтича по-бързо и от вода през пръстите.

Ако някой има проблеми с твоето поведение, начин на мислене и решения…нека си ги реши сам! Никой освен теб не знае какво се случва в душата ти, колко време и безсънни нощи са ти трябвали за да се помириш със себе си, с развода и самотата си!

Никой не може да те съди, защото ти си най-големият си съдник. И щом веднъж си се осъдила да бъдеш силна, бъди такава независимо от това, какво мислят другите! Започни да живееш така, както винаги ти се е искало, така сякаш няма да има утре, така както заслужаваш!

  1. Започни да излизаш!

Времето на отшелничеството ти свърши! Излез от затворът на самосъжалението и страха от новото начало. Не се крий зад работа, дете и домакинство. Излез и живей! Сега имаш време, време за себе си! Обади се на приятелката от детинство, която заради ангажиментите в брака все пренебрегваше. Отиди на кино, на театър, на бар, танцувай… Запознай се с нови хора , спори, беседвай, смей се! Новите емоции ще те заредят с енергия и жизненост, отдай им се!

  1. Погрижи се за тялото си!

След разводът си изнервена, тъпчеш се по 24 часа или пък си спряла да се храниш? Сложи край и на това! От сега нататък твоето тяло и душа са твоят храм! Започни да се храниш здравословно, не говоря за диети, а за храна, която ще засити сетивата ти и ще освежи плътта ти. Спортувай, запиши се на бокс, излей яда и болката си на крушата или пък практикувай йога, за да успокоиш нервите и тялото си. Ако ли не, просто излез на въздух, разхождай се, карай колело или ролери, плувай, отиди на козметик, на масаж, но каквото и да правиш то трябва да ти носи спокойствие и наслада.

  1. Намери си хоби!

След моят развод започнах да правя цветя от употребени пластмасови шишета. Това ме откъсваше от черни мисли и ме караше да се чувствам цветна, креативна, изпълваше ме с радост и гордост от резултата. Намери си нещото, което да те разведрява и отпуска.Нещо, което ще те направи дейна отново и ще те кара да се усмихваш!

  1. Развивай се!

Колкото повече нови неща научаваш, толкова повече ще нараства нуждата ти за знания. Това от своя страна ще те накара да се чувстваш уверена и пълноценна. Бившият не ти е позволявал да учиш? Сега вече няма кой да те спре! Харесва ти как звучи италианският, запиши се на курс. Чети, гледай филми, скочи с бънджи, научи се да танцуваш салса, смени работата си, ако сегашната не ти носи удоволетворение!

  1. Пътувай!

Никой не казва, че трябва да направиш околосветско пътешествие, но винаги когато можеш или ти се прииска, запали колата и пътувай…Дори и да е до близкото село или планина, просто се зареди с красиви гледки, чист въздух или се наслади на пътя, на хубава музика и на компанията си. Ако не ти се пътува сама, вземи със себе си някой с когото пътят ще е удоволствие и се забавлявай! Човекът е човек, когато е на път!

  1. Говори за чувствата си!

Не се затваряй в себе си. Дай воля на онова, което те дърпа назад. Сподели с близък или посети психоаналитик, но изкажи болката, мъката, горестта и страха. Крещи, плачи, нека всичко което те гнети да напусне тялото и ума ти, за да направи място за мира и любовта.

  1. Позволи си да си лоша!

Направи нещо, което винаги си искала, но си била възспирана от срам, съвест, хорско неудобрение…Татуирай се, направи си пиърсинг, скъси си косата , купи си кожени дрехи, гримирай силно, обърни няколко коктейла в повече, прибери се в малките часове, прави секс за една нощ… Да точно така! Прави всичко, което ще те накара са се почувстваш отново красива, желана,силна и жива!

  1. Не съжалявай за нищо!

Не съжалявай за нищо, дори за разтрогнатият  си брак, дори за сълзите, за годините, за нереализираните мечти, за това къде си, как се чувстваш, как изглеждаш, защото всичко това те прави по-силна, можеща и знаеща. Защото животът продължава и може и ще бъде по-хубав,пъстър и ведър от преди!

Бъди щастлива, приятелко!

 

Автор: Цветелина Илиева