10 неща, които превръщат жената в лош шофьор

Начало » Здраве » 10 неща, които превръщат жената в лош шофьор

woman-in-carШофирането е трудна дейност, като всеки, който се захване с нея носи пълна отговорност за случващото се на пътя. Като цяло жените винаги са били обект на подигравки и критики от страна на мъжете, относно шофирането. И все пак всяко правило има изключение. Шофирането се усъвършенства с практиката и не всеки, който има свидетелство за управление на МПС, може да се нарече шофьор.

Доста време отне да се установи равноправието между мъжете и жените шофьори, но доказателствата и статистиките показват, че жените по-често се проявяват като лоши такива. Вижте 10-те причини, които са създадени от самите жени, попадащи в категорията “лош шофьор”:

1. Липса на интерес – За жената автомобилът се приема само и единствено като транспортно средство и не се интересуват особено от него. Така, че когато всички светлини по таблото започнат да мигат и започне да излиза дим от предния капак, жената губи изцяло интереса си към шофиране.
2. Ген и рефлекс – Това, че повечето жени не могат да управляват автомобил се дължи на липса на заложено генетично поведение на шофьор, а и да не забравим, че рефлексите са доста по-слаби от тези на мъжете (дори понякога липсват).
3. Мобилен телефон – За жените е изключително важно да пишат SMS-и или да говорят по телефона, докато шофират. Строго забранено и опасно, когато сте зад волана.
4. Грим – Класика е да видите жена, която използва огледалото за задно виждане да си сложи червило, вместо по предназначение. Особено голяма грешка от страна на жените, поради която биват хулени от професионалните шофьори.
5. Силна музика – За да сте в пълна готовност с изпитанията и ситуациите, на които ви подлага пътят, не трябва да заглушавате звука на колата с например безумно силна музика. Винаги трябва да знаете какво се случва докато карате.
6. Малкото чихуахуа – Грешка е жените да вземат със себе си малкото, сладко кученце, което може да щъка навсякъде из колата. Не дай си Боже да слезе в краката ви, като настъпвате него, вместо спирачката.
7. Голяма компания – Току – що взели книжки жени, нямат търпение да повозят приятелките си, като нито една от тях не може да кара и шофирането преминава в неспиращо дърдорене.
8. Страх – Има жени, които просто не стават за шофьори, поради страха от голямото движение на пътя и силна паника. Ако сте от този тип хора по-добре не се качвайте зад волана. Когато карате трябва да сте спокойни и сигурни в себе си.
9. Ограничено виждане – На предното огледало има закачени плюшени играчки, сувенири и ароматизатори, а задното стъкло е закрито с дрехи, якета, обувки и какво ли още не. Не си правете експерименти! Това се допуска рядко, дори от професионалистите.
10. Автомобилът контролира жената – Не трябва да позволявате той да контролира вас, а вие да управлявате колата си. Много често незнанието какво да правим в дадена ситуация предизвиква инциденти и катастрофи.