10 начина да запазим детето в себе си

Начало » Здраве » 10 начина да запазим детето в себе си

deteto v sebe siКогато прехвърлим 25 или 30 години, много често ни навяват спомени за това какви деца сме били и кои бели истински са ни радвали. Колко пъти ни се е искало на направим нещо детско, но мисълта как бихме изглеждали отстрани ни е спирала многократно.

Когато имаме партньор и спътник в живота ни грабват съпружеските задължения и дори това, че имаме деца детското в нас отдавна е отлетяло. Все пак, когато имаме време и сме останали сами със себе си ретро хобитата, които ще ви върнат това, което така истински ви е липсвало са:

1. Слушайте Спайс гърлс или Coco Jambo – Всички си спомняме хитовете им и преди колко години беше модерно да ги слушаме, нали? Само внимавайте да не счупите леглото, докато скачате на него – все пак сте пораснали.
2. Пазарувай от време на време с майка си – Въпреки, че си голяма и сама си плащаш сметките мама ще поеме поне половината от разноските ти по време на шопинг.
3. Да легнеш на пода, гледайки телевизия, гушнала големия плюшен мечок – толкова сладко!
4. Гъделичкайте се с гаджето си – Детска игра, която ще разсмее и двама ви, и ще помогне на детето скрито във вас да се покаже.
5. Задължително отиди на лунапарк или цирк – Изпробвай колкото можеш повече атракции – виенско колело, гондола, батут. Хапни си и захарен памук. Ако успееш да накараш и партньорът ти да те последва удряш двойно бинго.
6. Въпреки, че всички имат мобилни телефони ти използвай домашния (както в доброто старо време), за да говориш поне 1 час с приятелката ти. Нищо, че често сте заедно!
7. Направи си албум, като този на манекенките и слагай в него всяка година по една твоя снимка. Така ще проследиш ефекта на “преди и след”, точно както в детските години.
8. Карай колело в парка – Когато бяхме деца едно от нещата, което ни забавляваше беше карането на колело. Защо да не се пораздвижиш на въздух, като оставиш велоергометъра във фитнес залата?
9. Ритуалът 15-ти септември – Влез в ролята на ученичка и купи за офиса си нови канцеларски материали – тефтери, писалки – така ще направиш задачите си по-приятни.
10. Пий шоколадово мляко – Освен, че ти беше любимо като дете, можеш да върнеш този спомен, защото пиенето на шоколадово мляко е много полезно и след тренировка.

Разбира се няма как да върнем тази скъпа част от живота ни – детството. Можем от време на време да си позволим да се отпуснем, като изпробваме някои от горепосочените неща и да направим детството на децата ни наистина незабравимо!