10 интересни идеи за опаковане на коледни подаръците

Начало » За дома » Празници » 10 интересни идеи за опаковане на коледни подаръците

Предлагаме ви 10 идеи, които ще ви помогнат да опаковате вашите коледни подаръци бързо, красиво и оригинално.

1. Тези ретро снежинки освен, че са красиви и лесни за изработване, могат да бъдат и една изключително интересна украса за коледните ви подаръци. За да е ефектът от тях наистина забележителен, използвайте за направата им златиста или сребриста опаковъчна хартия.

1snejinki
2. Опаковайте подаръците в най-обикновена гофрирана хартия. Не забравяйте, че при работа с нея в никакъв случай не трябва да се използва лепило, тъй като то ще я разтвори. Подаръците ви ще са наистина изненадващи, ако се съобразите с цветовите предпочитания на всеки от вашите близки.

2gofrirana_hartia

3. Представете си, че сте Дядо Коледа и опаковайте подаръците си в мини-чувалчета. В колкото по-ярки цветове са те, толкова по-добре. Преди коледните празници е много лесно да откриете в магазините платове с подходяща тематика. Останалото зависи от вашата сръчност!

3chuvalche

4. Обикновените кутийки (без значение от какъв материал са изработени), които се продават в магазините за подаръци могат да се превърнат в луксозни опаковки, след като ги декорирате по свой вкус с мъниста, пера, хартиени цветя или дантела.

4kutiiki

5. Тези разноцветни помпони са подходящи не само за декорация на вашите подаръци, а и на коледното ви дърво. За опаковане е най-добре да използвате хартия в контрастен на тях цвят.

5pomponi

6. Вместо красиви панделки, за декорацията на вашите коледни подаръци можете да използвате играчки за украса на елха – топки, позлатени шишарки и други.

6igrachki

7. За да не развалите ефекта от ярките, разноцветни хартиени опаковки с коледни мотиви, вместо ленти и панделки за опаковане, използвайте конци и копчета. Подаръкът ви ще е не по-малко красив и изненадващ!

7konci_kopcheta

8. Необичайно, но интересно: като опаковки за вашите коледни подаръци можете да използвате и обикновените стъклени буркани, които да украсите с разноцветни панделки и апликации.

8burkani

9. Малките подаръци винаги са трудни за опаковане – хартията се намачква, малките торбички не изглеждат достатъчно празнично. Оригинално, а и практично ще е, ако в този случай исползвате красиви ластички за коса или ефектни брошки.

9lastichki

10. Още един оригинален начин да проявите въображението си е като от стари картички изрежете цветя, панделки и каквито други фигурки пожелаете и ги залепите върху опаковъчната хартия. Така ще съчетаете коледния подарък с поздравителна картичка.

10kartichka