10 идеи за коледна украса от шишарки

Как лесно и бързо да украсите дома си за празниците, без да правите излишни разходи? Предлагаме ви няколко простички идеи, в чието изпълнение може да се включи цялото семейство…

1. Позлатени шишарки

1zlatni - 10 идеи за коледна украса от шишарки


За да боядисате шишарките ще се нуждаете от златен или сребърен спрей. Оцветените малки шишарки и коледни топки, поставени в стъклена ваза, се превръщат в хубава украса за холната масичка или за шкафа в коридора.
Позлатените шишарки може да използвате и като елхови играчки, като им  вържете красиви панделки, с помощта на които да ги окачите на коледното дърво – просто, на наистина красиво!

2. Мини елхички

2elhichki - 10 идеи за коледна украса от шишарки


Шишарките лесно могат да се превърнат в миниатюрни коледни елхи, ако по тях “окачите” малки цветни топчета от прежда, плат или памук или мъниста (разбира се, тях ще трябва да залепите, за да не падат). Тези елхички са чудесна декорация за празничната ви трапеза и много интересен коледен сувенир.

3. Кошница с шишарки

3koshnica - 10 идеи за коледна украса от шишарки


Много ефектно изглежда плетена коша, пълна до горе с шишарки. А ако сложите вътре и коледни лампички, тя ще стане наистина приказна!

4. Украса на празничната трапеза

4masa - 10 идеи за коледна украса от шишарки


Шишарките имат място и на празничната трапеза – от тях, например, можете да направите пръстени за салфетки, да ги поставите в стъклени вази или просто да ги разпръснете по покривката между приборите.

5. Украса на подарък

5podarak - 10 идеи за коледна украса от шишарки


Шишарките лесно могат да заменят празничните панделки върху вашите подаръци. А и ще създадат едно наистина зимно настроение.

6. Коледен венец

6venec - 10 идеи за коледна украса от шишарки


Като основа за такъв венец използвайте усукана тел, върху която увийте треви, зелени клонки, зелени гирлянди или панделка. За декорацията му използвайте шишарки, лешници, фъстъци, пръчици канела, орехи, сушени плодове. Резултатът ще е красива и приятно ухаеща коледна украса за вашия дом.

7. Коледна композиция

7kompozicia - 10 идеи за коледна украса от шишарки


За да създадете такава декоративни композиция, ви е необходима само фантазия. Подредете върху поднос свещи, шишарки, смърчови или борови клонки, коледни топки, плодове. Тази украса можете да поставите във всекидневната, кухнята, коридори, а и на празничната маса.

8. Коледна картина

8kartina - 10 идеи за коледна украса от шишарки


Боядисайте шишарки с бял спрей и ги прикрепете към основа за коледен венец. Когато е готов, прихванете венеца към рамка за картина… И вашата коледна украса е готова!

9. Коледно дърво

9elha - 10 идеи за коледна украса от шишарки


За да изработите такава необикновена коледна елха, ще ви е необходима лека, но устойчива, рамка във формата на конус. Към долната страна на шишарките се прикрепват парчета тел, с помощта на които шишарките се фиксират по рамката. Колкото по-нагоре поставяте шишарка, толкова по-малка трябва да е тя.

10. Гирлянди

10girliandi - 10 идеи за коледна украса от шишарки


Свържете шишарките с връвчици и ги украсете богато с панделки. Коледните гирлянди за вашата врата или прозорец са готови!