10 знака, че вашият мъж е „мамино синче“

Начало » Интимно » 10 знака, че вашият мъж е „мамино синче“

10 знака, че вашият мъж е „мамино синче“ “Ти си само мой” – мисли си жената за своя мъж, имайки предвид, че той я е избрал сред другите кандидатки, с които се е срещал преди пътищата им да се пресекат.

Но понякога, тя не подозира, че и предстои нова, много по-оспорвана битка със съперница, която е трудно да бъде сразена – с неговата майка.

Без съмнение, неприятна изненада! Но как да разберете дали избраникът ви не е мамино синче…

  1. Вашият мъж твърде често цитира думите на майка си. И най-важното – прави го с оттенък на подчинение, сякаш потвърждава, че мнението на майка му е крайна истина….
  2. Забелязвате, че повечето от телефонните му разговори са с неговата майка. Те се чуват по няколко пъти на ден и обсъждат „жизнено важни“ теми. “Мама” е винаги първият или един от първите в списъка с последните телефонни контакти.
  3. Майката на вашия мъж е винаги наясно с интимния ви живот. Няма нищо лошо да обсъждате с родителите си някои от възникналите по време на съвместния ви живот проблеми, с оглед на преживените от тях години и житейския им опит. Но да се обсъжда всичко с майката е по-характерно за представителките на нежния пол, отколкото на мъжете.
  4. Мама и до сега му купува бельо. Бельото е нещо толкова интимно, че възрастните си го купуват или сами за себе си, или се прави от съпруги/ съпрузи. Но ако майка му все още си позволява да му купува бельо и дрехи и познава гардероба на порасналия си вече син по-добре и от него самия, то това е добра причина да се замислите.
  5. При спорове и при разногласия, когато изразявате недоволството си от позицията на неговата майка, той винаги е на нейна страна, а не на ваша. За съжаление ще ви се наложи да приемете, че за вашия мъж нямате никакъв авторитет и той ще продължи винаги и за всичко да избира майка си пред вас.
  6. Той непрекъснато ви сравнява с майка си. И по правило, сравнението винаги не е във ваша полза – тя готви по-добре от вас, пере по-добре от вас, почиства по-добре от вас… Като цяло, всичко, което правите се гледа през призмата на майчините му таланти.
  7. Молбите на майка му са законът. Мъжът ви зарязва плановете ви и се втурва към майка си, за да й помогне. Разбира се, има различни ситуации и понякога наистина е нужна помощ, но ако ситуацията се повтаря постоянно, а причините са всевъзможни маловажни проблеми, то тогава мъжът ви със сигурност е “мамино синче”.
  8. В сложни ситуации мъжът ви отказва да поеме отговорност. За никого не е тайна, че жените се нуждаят от силно мъжко рамо, подкрепа и помощ в думите и делата. Но ако в трудна ситуация, вашият човек се изнизва и не можете да разчитате на него, то той очаква да се справите сами и да решите проблема, защото от детските си години е свикнал всичко и винаги да се решава от майка му.
  9. Мъжът ви не може да откаже на майка си. Понякога трябва да кажем „не“ дори и на нашите близки. Психолозите дори съветват това да се правят по-често, за да се научите да защитавате собствените си граници. Но мамините синчета не могат да откажат на своите майки, защото в техните отношения няма граници – там господства авторитетарното подчинение.
  10. Във финансов план мъжът ви зависи от майка си. Или и досега той й дава цялата си заплата и тя му дава сума, с която да може да живее. А това означава, че мъжът ви, въпреки възрастта си, все още не се чувства самостоятелен и независим. В този случай дори коментарите са излишни – бягайте от такъв човек, без да се замисляте изобщо.