10 въпроса за тренировките за които и ти се чудиш

Начало » Външен вид » Упражнения » 10 въпроса за тренировките за които и ти се чудиш

10 въпроса за тренировките за които и ти се чудиш

В днешната кратка статия, екипът ни подбра 10 от популярите въпроси свързани с тренировките, които получаваме. Ще ви отговорим на тях честно и конкретно, така че да сложим край на объркванията!

1. Вярно ли е, че набиранията за бицепс са най-доброто упражнение за бицепс?

Набиранията за бицепс са страхотно движение. Въпреки това, никога не бихме могли да твърдим, че едно упражнение е “най-доброто”, без да се съобразим с контекста.

Ако сте начинаещ, например, тогава движения като набиранията за бицепс могат да бъдат чудесен начин да увеличите размера на бицепсите си (и като цяло горната част на тялото).

В начало можете да тренирате само с телесно тегло, а след (като сте достатъчно силни) да добавяте допълнителни тежести.

Ако нямате време, набиранията за бицепс могат ефективно да тренират бицепсите ви, без да се изисква допълнителна изолация в края на тренировката.

Но какво ще стане, ако искате да максимизирате растежа на бицепса си? Тогава добавянето на упражнения с изолация на мускула е най-лесният начин да увеличите обема на тренировката, без да натоварвате останалата част на горно тяло.

2. Необходимо ли е да ходя на фитнес? Мога ли да тренирам от вкъщи и какво оборудване ще ми трябва?

Отг: Не е необходимо, но за повечето хора е по-евтино и лесно да имат фитнес карта. Що се отнася до оборудването: най-малко ще ви трябват: регулируеми дъмбели, регулируема пейка и щанга. Ако разполагате със стая и бюджет, добавете стойка за клек, щанга и асортимент от тежести.

3. Проблем ли е, че тренирам късно вечер?

Ако късните тренировки не ви пречат да заспите, тогава няма проблем да ги правите в удобното за вас време.

Единственото предложение от наша страна е да си правите протеинов шейк преди или след вечерна тренировка.

Препоръчваме ви да разгледате нашите висококачествените шейкъри за протеин на достъпни цени!

4. Мога ли да използвам ВИИТ (високо интензивни интервални тренировки), за да вдигам мускулна маса?

Повечето фитнес инструктори, включително и ние, не класифицираме ВИИТ към силовите тренировки, а към кардио тренировките.

Накратко, ВИИТ редува интензивни анаеробни упражнения (като спринт, скачане и повдигане на тежести) с по-малко интензивни периоди на възстановяване.

Въпреки че ВИИТ може да не са много ефективни за увеличаване на мускулната маса, те предлагат потенциални ползи за постигане на изваян външен вид.

Ако обаче основната ви цел е да натрупате мускулна маса, бодибилдингът (или тренировките с тежести) ще са най-добрият ви съюзник.

Суплементацията с гейнъри също може да ви помогне с натрупването на мускулна маса и доброто представяне на ВИИТ тренировките.

5. Какво да правя с увиснала кожа след отслабване?

В зависимост от степента, кожата или ще се нормализира или няма.

Не можете да направите много, освен а) операция (ако положението е наистина зле) или б) да я приемете и да живеете с нея щастливо

6. Какви упражнения да правя, за да натоварвам по-малко бедрените мускули (квадрицепсите) и повече глутеуса?

Първата стъпка е да намалите обема на упражнения като клекове, бедрено разгъване, лег екстензия, напади и други подобни упражнения за квадрицепс.Втората стъпка е да се фокусирате върху упражнения, които активират бедрените мускули по-малко, а глутеуса повече.

Примери за такива са хип тръст, глутеус мост (повдигане на седалището и таза от тилен лег), румънска тяга, бедрена абдукция, хипер екстензии за глутеус, избутване на машина за седалищен мускул (glute kickback), глутеус ритник (Glute kickback) и други.

7. Аз съм натурален атлет. Възможно ли е да изглежда много здрав с дрехи или това е нереалистично?

Това зависи от дефиницията на „много здрав“. Ако вашата дефиниция е масивно чудовище с изпъкнали мускули, които ви късат ризата – вероятно отговорът е не, освен ако нямате невероятна генетика.Но ако вашата дефиниция е стройно и атлетично тяло – тогава да, можете.Разбира се, това много зависи от сезона и предпочитанията на дрехи. Ако например е лято и вие обичате slim fits и тренирате активно, разбира се, че ще изглеждате “много здрави”.

8. Често чувам фитнес инструктори да казват да стискаш бицепса си, докато вдигаш дъмбела и да изпълняваш упражнението много банво. Никога не съм правил това. Задължително ли е да стискам мускулите, докато ги тренирам?

Полезно е инструкторът да помага на клиента като забави темпото и го накара да извърши висококачествени повторения.

Абсолютно необходимо ли е за мускулен растеж? Не.

9. Как да се отърва от паласките (любовните дръжки)?

Свалете още килограми.

Паласките са една от най-последните зони, от които тялото изгаря мазнини когато сте на калориен дефицит и сваляте телесно тегло, така че решението е да спазвате хранителен режим за малко по-дълго, докато не изчезнат.

10. ВИИТ (високо-интензивни интервални тренировки) преди или след силова тренировка със тежести?

В идеалния случай – в отделни дни.

Но ако абсолютно задължително трябва да ги правите в една и съща тренировка, тогава първо силовата тренировка и тогава ВИИТ.

Ако отивате да вдигате тежести вече уморени от ВИИТ, тогава не само напредъка ви ще бъде силно ограничен, но и ще увеличите драстично шанса да се контузите.