Цъфтящата и изтощена коса, как да се преборим?

Грижите за косата трябва да бъдат комплексни и постоянни. Няма продукт чудо, който ще ви оттърве...

01kg - Цъфтящата и изтощена коса, как да се преборим?Грижите за косата трябва да бъдат комплексни и постоянни. Няма продукт чудо, който ще ви отърве от цъфтежа. Хубавата коса е резултат от правилна поддръжка с подходящи шампоани, маски, ампули, кремове и спрейове без отмиване. Препоръчително е да използвате професионална козметика, т.е. такава която се употребява във фризьорските салони. Разбира се, има жени, които си слагат само шампоан и балсам от супермаркета, а притежават приказна дълга и гъста грива. Това си е дар от природата и е сравнително рядко явление. Ако не сте от тези дами, статията ще ви бъде полезна.
Грижите трябва да започват още преди измиването с шампоан. Добре е на 1-2 седмици да си правите маска с продукти, предназначени за тази цел или масла. Има разнообразни видове, ще ги откриете в аптеките. Бихте могли да смесвате различни масла и с тях да си забъркате домашна маска. Най-полезни за изтощена и цъфтяща коса са зехтинът, бадемовото и пшеничното масло. След като нанесете маската стойте възможно най-дълго с нея, поне 1-2 часа. Така косата ви ще се нахрани с ценните вещества от маслата. След това задължително се мие с шампоан, за да не остава излишно омазняване. Някои казват, че бадемовото масло стимулира растежа, затова то е подходящо за корените. Това е спорно, растежът е генетично заложен, но със сигурност бадемовото масло и всякакви други стимуланти ще подхранят косата ви.
Идва ред на шампоана. За изтощена и цъфтяща коса трябва да се използват само меки щадящи шампоани, които не остъргват косъма. Такива са тези срещу накъсване, за боядисана или увредена коса, за честа употреба. Добре е да заложите на професионален продукт. Много от шампоаните, които се продават по супермаркетите изсушават косата, а това задълбочава проблема.
След шампоана задължително слагайте маска или ампула. Препоръчително е да редувате няколко продукта с различни съставки. За тънка коса е добре да вземете уплътняваща терапия плюс такава срещу накъсване. Комбинирайте продукти с масла и протеини.
На вече измита и подхранена коса е нужно да сложите подходящ финиш без отмиване. Добре е да бъде лек балсам с киселинно ph. Така се затварят фибрите на косъма и се предотвратява цъфтежа. Кристалите, както и кремовете според типа коса, също ще подействат благоприятно. Всеизвестно е, че пресите, машите и сешоара увреждат косата, затова изберете и продукт за термозащита.
Изключително важно е ежемесечното подстригване на краищата, ако искате да пускате дълга коса ходете на фризьор на 2-3 месеца. Това е така, защото вече нацъфтялата коса  няма как да се възстанови. Бъдете постоянни, добрите грижи рано или късно ще си проличат.

Изпратено от Мария Колева

Включете известията от ZaNeya.com    OK Не, благодаря

Инструменти и Машини | Снимки с дрон Бургас | Почивки и Екскурзии | Размяна на книги | Оценител Бургас | Уебсайт Бургас | Referati.com