Цветовете в интериора на кухнята

Начало » За дома » Интериор » Цветовете в интериора на кухнята

Цветовете в интериора на кухнятаКухнята е най-обитаваното помещение и то заслужава да бъде с перфектен интериорен дизайн

Интериорният дизайн на кухнята e предизвикателство, но си струва да му бъде отделено специално внимание. Трудностите обикновено идват от размера а помещението, от съчетанието на различни зони, от броя на членовете на семейството, както и от избора на цветове.

С всички тези задачи може да се справите, стига да обмислите добре предварително детайлите. Доверете се на професионалисти, където е нужно, а за останалото – разчитайте на собствения си нюх.

Да обърнем поглед към избора на цветове, които се явяват едно от по-сериозните и заплетени казуси при ремонта на кухнята.

Подходящи и неподходящи цветове

Реално неподходящи цветове за интериора на кухнята няма. Но винаги може да се вземе по-добро решение, особено ако се направи сравнение и се опитаме да си представим какъв ще е крайният резултат.

Тонове, които са прекалено летаргични с присъствието си, например, не са най-удачният вариант за кухнята или дневната. С прекалено крещящите нюанси също е сложно да се „сприятелите“, тъй като те изискват умело лавиране при подбирането на мебелите и другите декоративни елементи. В никакъв случай обаче не бива да се отказвате, ако държите на тях и усещате, че е крайно наложително да ги внедрите в интериора.

Като много подходящи цветове се определят тези в по-неутралните и семпли гами. Те предоставят голям потенциал и възможности. На техния фон може да се развихрите смело с обзавеждането, да имате контрастен кът, да сменяте периодично текстила, възглавничките, сувенирите. Не забравяйте, че кухнята е най-обитаваното помещение, което заслужава да „изваете“ в перфектна форма.

Малко нестандартни идеи

Говорейки за цветовете, можем да се опитаме и да конкретизираме някои от по-смелите идеи.

Мечтали ли сте за кухня в лилаво? Може би само малцина от Вас. Това е цвят, който смятаме, че би стоял хармонично в спалнята, но неговото мистериозно излъчване може да сътвори вдъхновяваща атмосфера и в кухнята. Хората, които обичат да мечтаят и влагат креативност във всичко, което правят, предпочитат лилавия цвят. За да не се озовете в потискаща среда, не прекалявайте с количеството лилаво и го комбинирайте със сиво, бяло, бежово или синьо.

Кухня в червено – защо не?

Класическите тонове за кухнята са жълто, оранжево, синьо, светло зелено, но тя може да бъде и в червено. Ако така го чувства и сърцето Ви, просто имайте наум, че цветът е агресивен, натрапчив и енергизиращ. Затова при употребата му се придържайте към баланса и нека има по-деликатна основа в кухнята, за да изпъкне красиво – бяло, сиво, черно.

Черно-бяла кухня – едно не толкова невероятно предложение, което рядко се радва на одобрение. Докато разглеждаме списание го оценяваме подобаващо, но в реалността не успяваме да го преглътнем с лекота. Вярно е, това са две крайни противоположности и могат да създадат стерилна кухня, която няма да ни осигури комфорт. Но от Вас зависи какво ще вложите в цялостния интериорен дизайн. Ако завършената картинка е стилна, с цветни „петънца“, благодарение на посуда, растения, вази, завеси или игриви възглавнички, то значи сте постигнали целта си.