Храни, които водят до появата на бръчки

Начало » Здраве » Храни, които водят до появата на бръчки

Храни, които водят до появата на бръчкиПървите прояви на възрастта се появяват по различно време при различните хора и, уви, не могат да се избегнат. Това, което може да се направи, обаче, е да ги отсрочите във времето!

Вижте кои са най-опасните за кожата продукти, от които е най-добре да се откажете след навършване на 30 години:

Захар

Не напразно захарта е наричана „бялата смърт за човечеството“! Този продукт предизвиква не само диабет и напълняване, но и преждевременно стареене. Ето защо е добре в ежедневието си да избягвате консумацията на бонбони, торти, сладкиш и сладолед. Ако това не ви е напълно възможно, то поне трябва да се опитате да намалите употребата им до минимум.

Въглехидрати

Това, че въглехидратите след храносмилането им в стомаха се разпадат на прости захари, вече го знаят дори и децата! Разделянето на въглехидратите на полезни и вредни е още един общоизвестен факт, но все пак: в плодовете и зеленчуците се съдържат правилните въглехидрати, които не само, че не са опасни за здравето на кожата, а точно обратното – подпомагат го; необходимо е да се откажете от така наречените бързи въглехидрати, като белия хляб, сладкишите, бързите закуски и прочие вредни за здравето вкусотии, които всички ние сме свикнали да похапваме.

Маргарин

Да, маргаринът е много по-опасен, отколкото са си представяли нашите родители, а и техните родители. Полинаситените растителни мазнини в него са наистина много вредни, тъй като провокират възпалителни процеси в организма и увеличават окислението на веществата. А всичко това води до изсушаване на кожата и до появата на нови дефекти по нея, включително хиперпигментация, бръчки и неравен тен на лицето. Така че по-добре да замените маргарина с натурално краве масло, въпреки че и то не е най-идеалния продукт при съставяне на режим на правилно хранене.

Млечни продукти

Безсмислено е да се спори по въпроса, колко полезни са млякото и млечните продукти за развитието на костите и мускулите. Но, както се оказа, лактозата съдържаща се в млечните продукти не е никак полезна за кожата, тъй като засилва процеса на окисление, което води до преждевременно стареене. Освен това, различните подсладени млека съдържат твърде много захар, а навярно помните, че тя трябва да се избягва при anti-age диета. Можете да похапвате нашенско си кисело мляко, което не само няма да навреди на красотата ви, но и ще е в помощ на храносмилането ви.

Червено месо

Да, месото е незаменим източник на белтъчини – никой не спори по този въпрос! Вредните за красотата на кожата елементи се съдържат само в прегореното месо, тъй като при препичането се образуват опасни въглехидрати, които са вредни не само за кожата, но и за други органи. Така че, колкото и да не ви се иска, е най-добре да се откажете от печеното месо. Към него трябва да добавите и колбасите, пушените меса и надениците, поради високото им съдържание на натрий и консерванти.

Алкохол

С вредата от алкохола са запознати всички. Той съдържа вредни за организма въглехидрати, които в последствие се разпадат на захари и разрушават връзките между влакната еластан и колаген в кожата. Може би не знаете, но в 50 гр силна спиртна напитка се съдържат около 240 ккал, като всички те се превръщат във въглехидрати. Ето защо, алкохолът е един от най-опасните продукти за женската красота и младост.