Халатите за баня като домашна роба

Начало » Външен вид » Мода & Стил » Халатите за баня като домашна роба

халатРобата се е носела като връхна дреха от мъже и жени в Европа през ранното Средновековие до 17-ти век. Модерна е била както дългата до глезените, така и късата до коленете. По-късно робата се е превърнала в част от облеклото на почти всяка дама, състоящо се от корсаж или корсет и дълга пола с или без кринолин. През 18-ти век този тип дреха се е носела и от мъжете като неофициална връхна одежда. Домашната роба от луксозни материи е била характерна за аристократичните кръгове.
Няма нищо по-приятно от това да се загърнеш с топъл и мек халат през студена сутрин или вечер. Очевидно хората са знаели това още през Средновековието. Ако търсите домашна роба, тук ще ви дадем няколко полезни съвета при избора.

В днешно време по магазините се предлага голямо разнообразие от халати. Цените също са много различни. Освен в магазините, в интернет също можете да намерите изгодни сделки за висококачествени роби.

Помислете какъв точно домашен халат търсите. Ако ще го използвате за да се сгреете над любимата си памучна пижама , той трябва да бъде достатъчно широк, дебел и удобен. При положение, че ще го обличате над секси сатенена нощничка или дантелено бельо, по-добре заложете на тесен и фин с дължина до коленете. Обърнете внимание и на ръкавите. Те не бива да са прекалено къси или дълги. Халатите обикновено са между коленете и глезените, но биха могли да бъдат по-къси и предизвикателни. Ако ще купувате халат за дете, което все още расте, изберете малко по-голям, така че да го носи поне няколко години. Не купувайте и прекалено дълъг, който да се влачи и малчугана да стъпва на подгъва.
Обърнете внимание на това как халатът се затваря, и изберете стила, който искате. Някои роби се връзват около талията с колан. Това понякога е практично, но друг път е неудобно. Най-добре е да заложите на халат с колан, който може да се сваля. Важно е да изберете мека и нежна към кожата тъкан. Огледайте добре робата за висящи конци, зле направени подгъви и твърди елементи. Ако желаете домашния халат да ви осигури максимална топлина и комфорт в студените зимни дни, изберете такъв с качулка и джобове. Бихте могли да го съчетаете с чехли в същия нюанс или шарка.

Дизайнът на домашния халат изберете според Вашите лични предпочитания. В днешно време се предлагат всякакви видове така, че няма да ви е трудно. Подберете красива роба за вкъщи от луксозна материя, почувствайте се като аристократи!

Нека не забравяме също, че халатът е винаги перфектният подарък за любим и близък човек: стилен, полезен, не много скъп и със сигурност ще бъде оценен.

www.halati.bg