Фън Шуй: Тайнственият път към хармонията

Начало » За дома » Интериор » Фън Шуй: Тайнственият път към хармонията

feng-shui-0 Фън Шуй е китайска система, която доказано подобрява живота на хората чрез законите на Небето и Земята. Първоначално е била разпространена в ориенталските сгради и местата за поклонение. Когато, обаче, популярността й се увеличава, започва да се прилага ежедневно. Днес хората вече не приемат Фън Шуй за суеверие, а за начин на живот и метод, който премахва негативните влияния.

Някои от промените, които изисква системата са скъпи, защото изискват промяна в архитектурата на сградата или купуване на скъпи продукти. Поради това може да си помислите, че те са подходящи само за по-заможните хора. Нищо подобно! Известни са и много напълно достъпни за нормалния човек и дори по-евтини практики на Фън Шуй, които имат чудесно влияние в живота като цяло.

Методите на древната китайска система са придобили най-голяма известност в страните на запад. Те не само имат положително влияние в заобикалящата ни среда, но също и вътре в нас. Смята се, че използването на определени цветове има позитивно въздействие. Например, според древната китайска практика, червеният цвят привлича пари и спомага за натрупване на богатство. По същия начин белият цвят няма място в системата на Фън Шуй, тъй като той обикновено допълва черния. Следователно, докато планирате обзавеждането и декорирането на интериора, хубаво е да помислите за някои подробности.

Правилното използване на цветовете помага и за привличането на „Чи” – един от най-важните елементи на китайската система. „Чи”, това е невидимата жизнена енергия, която вибрира навсякъде, във всичко и всеки. Движението й във всеки дом се определя от много различни фактори – миризми, светлина, звуци, размери и разположение на строителни материали.

Специалистът по Фън Шуй ще ви ориентира в тънкостите, чрез които енергията в дома или офиса се разпределя хармонично. Има експерти, които притежават невероятния усет да боравят с търговски дизайн. Те са перфектния партньор за бизнеса и като резултат от работата им, клиентският поток рязко се увеличава. Установено е, че в търговски площи, където са използвани методите на Фън Шуй, служителите се чувстват много по-оценени и щастливи от работата си за съответната компания. На същите тези места е имало и рекорден брой продажби, намалени отсъствия на персонала поради болест, както и добре развита хармонична и колегиална среда.

Всеки предмет привлича някакъв вид енергия. Добре е да знаете кои от тях предизвикват положителни вибрации, за да се обграждате с тях. Ще се спрем на тези, които провокират най-голям интерес.

Какво си мислите, като се сетите за патица? Харесва ли ви идеята да имате такава статуя край себе си? Специалистите по Фън Шуй препоръчват да се сдобиете с подобна и да я поставите на подходящо място в жилището. Патицата е символ на щастливия брак и хармоничните семейни отношения.

А какво да кажем за гривната Буда? Смята се, че тя съдържа тайните на седемте съкровища. Те са седемте сили на постоянство, мотивация, избягване на грешки, повишена концентрация и мъдрост, вяра и съсредоточеност. Гривната Буда носи прилив на мир и хармония, здраве, богатство и щастие. Митичното бижу се състои от 7 скъпоценни камъка: черен оникс, перла, карнеол, кристал, зелен малахит, кехлибар и бял скъпоценен камък. То не е просто символ на елегантност, но притежава и огромно духовно значение.

Крастава жаба. Една такава зелена, поставена на стойка и един от уникалните символи на хармонията според Фън Шуй. Смята се, че когато тя се постави по диагонал срещу входната врата, това би донесло много благосъстояние в дома.

Както твърдят Фън Шуй специалистите, „всичко край вас излъчва енергия”. Ако поставите предметите в хармония, според принципите на древната китайска система, положителната енергия ще работи за вас като ви обсипе с късмет и щастие. Потопете се в света на Фън Шуй на: http://fengshui.newage.bg/ и направете първата крачка към по-хармоничен живот СЕГА!