Флиртът

flirt01 - ФлиртътЗамисляли ли сте се някога, защо хората флиртуват? Вероятно, ако помислите за няколко секунди отговорите ви биха били: “за да повдигнат настроението си”, “за да повишават самочувствието си” или просто “защото това е нещо естествено и е неразделна част от живота!” Навярно ще се намерят и такива, според които флиртът не е безобидна игра, а е по-скоро проява на пошлост и неискреност. За да не се стига до подобни крайности, ви предлагаме да се опитате да разберете правилата на флирта и едва тогава да си отговорите на въпроса: “Защо хората флиртуват?”

Какво е това флиртът
Флиртът се определя, като “особена форма на сексуално поведение, която се изразява в ухажване, кокетни погледи, думи и докосвания”. Забележете – ОСОБЕНО поведение! На всички им е ясно, че това поведение е със сексуално значение, но предполага ли то самия секс? Именно от тук произлиза сложността на въпроса, тъй като много жени и мъже се заблуждават, че флиртът и сексът са неразривно свързани.
В самата си същност флиртът е вид сексуална игра, чиято цел е да ви достави едно по-различно удоволствие, което няма нищо общо със силните физически усещания при секс, а по-скоро се стреми само към една особено приятна възбуда. Тези усещания могат да укрепят увереността ви в себе си и за дълго да ви заредят с положителна енергия. Но, както и всяка друга игра, флиртът си има своите собствени правила. За това и изкуството на флирта е една много сложна игра по правила:

Правило 1. Преценявайте поведението си правилно!
Ако сте решили да отидете на бар, за да изпиете чаша мартини, но сте силно гримирани и предизвикателно облечени, или се появявате на работа с изключително дълбоко деколте, не трябва да се сърдите на мъжете, че флиртуват с вас. Най-добре си задайте въпроса: “Защо съм направила това?” и се постарайте да си отговорите искрено, за да не попадате повече в категорията “Жертви на флирта”.

Правило 2. Флиртувайте честно!
И отново за честността. Ако не желаете да продължите флирта с по-интимни отношения, помислете над въпроса “Съвпадат ли вашите цели с тези на партньора ви по флирт?” Ако у вас възникне и най-малкото съмнение, просто завършете флирта така невинно, както сте го започнали. Ако играта ви е увлякла, не забравяйте, че понякога ситуацията изисква точно такъв завършек, за какъвто сте претендирали.

Правило 3. Приемете флирта като десерт
Ако си мислите, че сравнението не е уместно, най-добре се замислете: колко често след като сте вечеряли, например, сте готови да се откажете от десерта си? А ако дълго време сте гладували, то десерта може както само да раздразни апетита ви, така и да предизвика у вас буря от емоции. А това, разбира се, може да не е всичко! Ако сте уверени, че и вашият избраник няма нищо против подобен десерт, можете спокойно да се впуснете в изконсумирането му заедно!

Правило 4. Не бъркайте флирта с нормалното общуване
В живота има два парадокса: жените бъркат нормалното поведение на мъжете с флирт (на жената винаги и е приятно да се чувства обградена от внимание, да и се усмихват и да я канят на кафе), а мъжете бъркат женския флирт с нормалното поведение на жените (едва ли за някого е тайна, че мъжете искат да се харесат на всички жени и да виждат в очите им възхищението от тяхната изключителна личност). Така и жените, и мъжете забравят за правилата на играта и се впускат във флиртове, много често с очакване за нещо повече.

Правило 5. Не чакайте флиртът да прерасне в прелюдия
Както вече казахме, флирт не е свързан със секса. Разбира се, ако в течение на самия флирт се окаже, че партньорите нямат нищо против, той може и да прерасне в прелюдия към секс. Но ако не сте сигурни, че преходът към прелюдия е възможен – не рискувайте, за де не се стигне до ситуация “от вратата за краката”, която да накърни самочувствието ви (поне до следващото ви приключение). А защо многообещаващата ви вечер приключва по този не особено весел начин? Най-добре още веднъж погледнете Правило 2.
flirt02 - Флиртът
Правило 6. Научете се да флиртувате и усъвършенствайте уменията си
Флиртът е изкуство. Може да го използвате всеки ден – у дома, на работното място, в магазина, по време на вечерните си излизания. И във всяка ситуация, той има точно определена цел, която преследва. Умелите флиртаджии са в състояние да ви предложат “стоката” си по такъв начин, че изобщо да не забележите, че те флиртуват с вас. Най-простичкият пример от ежедневието е покупката на вещи, от които наистина нямате нужда, но продавачът в магазина е бил толкова мил и внимателен и ви е гледал с такъв предан поглед, че наистина не сте намерили сили да му откажете.

Правило 7. Не рискувайте – не всички хора попадат в категорията “Кой ли не флиртува”!
Ако сте сексуално напрегнати или се отнасяте към импулсивните и праволинейни личности – не оставяйте място за недоразумения, а използвайте праволинейността си още в самото начало, за да дадете на човека срещу вас да разбере точните ви намерения. Ако флиртът ви стигне до положение, в което “направих ти намек – давай, ако не действаш – аз сама ще си взема, това което искам”, то няма как да завършите приключението си без жертви. Така че, постарайте се да не довеждате ситуацията до абсурди!

Включете известията от ZaNeya.com    OK Не, благодаря