Флиртът

Начало » Интимно » Флиртът

ФлиртътЗамисляли ли сте се някога, защо хората флиртуват? Вероятно, ако помислите за няколко секунди отговорите ви биха били: “за да повдигнат настроението си”, “за да повишават самочувствието си” или просто “защото това е нещо естествено и е неразделна част от живота!” Навярно ще се намерят и такива, според които флиртът не е безобидна игра, а е по-скоро проява на пошлост и неискреност. За да не се стига до подобни крайности, ви предлагаме да се опитате да разберете правилата на флирта и едва тогава да си отговорите на въпроса: “Защо хората флиртуват?”

Какво е това флиртът
Флиртът се определя, като “особена форма на сексуално поведение, която се изразява в ухажване, кокетни погледи, думи и докосвания”. Забележете – ОСОБЕНО поведение! На всички им е ясно, че това поведение е със сексуално значение, но предполага ли то самия секс? Именно от тук произлиза сложността на въпроса, тъй като много жени и мъже се заблуждават, че флиртът и сексът са неразривно свързани.
В самата си същност флиртът е вид сексуална игра, чиято цел е да ви достави едно по-различно удоволствие, което няма нищо общо със силните физически усещания при секс, а по-скоро се стреми само към една особено приятна възбуда. Тези усещания могат да укрепят увереността ви в себе си и за дълго да ви заредят с положителна енергия. Но, както и всяка друга игра, флиртът си има своите собствени правила. За това и изкуството на флирта е една много сложна игра по правила:

Правило 1. Преценявайте поведението си правилно!
Ако сте решили да отидете на бар, за да изпиете чаша мартини, но сте силно гримирани и предизвикателно облечени, или се появявате на работа с изключително дълбоко деколте, не трябва да се сърдите на мъжете, че флиртуват с вас. Най-добре си задайте въпроса: “Защо съм направила това?” и се постарайте да си отговорите искрено, за да не попадате повече в категорията “Жертви на флирта”.

Правило 2. Флиртувайте честно!
И отново за честността. Ако не желаете да продължите флирта с по-интимни отношения, помислете над въпроса “Съвпадат ли вашите цели с тези на партньора ви по флирт?” Ако у вас възникне и най-малкото съмнение, просто завършете флирта така невинно, както сте го започнали. Ако играта ви е увлякла, не забравяйте, че понякога ситуацията изисква точно такъв завършек, за какъвто сте претендирали.

Правило 3. Приемете флирта като десерт
Ако си мислите, че сравнението не е уместно, най-добре се замислете: колко често след като сте вечеряли, например, сте готови да се откажете от десерта си? А ако дълго време сте гладували, то десерта може както само да раздразни апетита ви, така и да предизвика у вас буря от емоции. А това, разбира се, може да не е всичко! Ако сте уверени, че и вашият избраник няма нищо против подобен десерт, можете спокойно да се впуснете в изконсумирането му заедно!

Правило 4. Не бъркайте флирта с нормалното общуване
В живота има два парадокса: жените бъркат нормалното поведение на мъжете с флирт (на жената винаги и е приятно да се чувства обградена от внимание, да и се усмихват и да я канят на кафе), а мъжете бъркат женския флирт с нормалното поведение на жените (едва ли за някого е тайна, че мъжете искат да се харесат на всички жени и да виждат в очите им възхищението от тяхната изключителна личност). Така и жените, и мъжете забравят за правилата на играта и се впускат във флиртове, много често с очакване за нещо повече.

Правило 5. Не чакайте флиртът да прерасне в прелюдия
Както вече казахме, флирт не е свързан със секса. Разбира се, ако в течение на самия флирт се окаже, че партньорите нямат нищо против, той може и да прерасне в прелюдия към секс. Но ако не сте сигурни, че преходът към прелюдия е възможен – не рискувайте, за де не се стигне до ситуация “от вратата за краката”, която да накърни самочувствието ви (поне до следващото ви приключение). А защо многообещаващата ви вечер приключва по този не особено весел начин? Най-добре още веднъж погледнете Правило 2.
flirt02
Правило 6. Научете се да флиртувате и усъвършенствайте уменията си
Флиртът е изкуство. Може да го използвате всеки ден – у дома, на работното място, в магазина, по време на вечерните си излизания. И във всяка ситуация, той има точно определена цел, която преследва. Умелите флиртаджии са в състояние да ви предложат “стоката” си по такъв начин, че изобщо да не забележите, че те флиртуват с вас. Най-простичкият пример от ежедневието е покупката на вещи, от които наистина нямате нужда, но продавачът в магазина е бил толкова мил и внимателен и ви е гледал с такъв предан поглед, че наистина не сте намерили сили да му откажете.

Правило 7. Не рискувайте – не всички хора попадат в категорията “Кой ли не флиртува”!
Ако сте сексуално напрегнати или се отнасяте към импулсивните и праволинейни личности – не оставяйте място за недоразумения, а използвайте праволинейността си още в самото начало, за да дадете на човека срещу вас да разбере точните ви намерения. Ако флиртът ви стигне до положение, в което “направих ти намек – давай, ако не действаш – аз сама ще си взема, това което искам”, то няма как да завършите приключението си без жертви. Така че, постарайте се да не довеждате ситуацията до абсурди!