Упражнения за офиса

Начало » Външен вид » Упражнения » Упражнения за офиса

Упражнения за офисаФизическият труд не е женска работа. Но работата в офис, “седналия” начин на живот, дрес-кодът, предполагащ високи токчета, – всичко това се отразява на фигурата ви. А много често след работа трябва да приготвите вечеря за семейството си, да помогнете на децата си с уроците, да разходите кучето и да въведете ред в дома си… И се оказва, че не ви е останало никакво време за вас самите.
Ако в горното описание, откривате себе си, тогава за вас са следните няколко упражнения, които ще ви помогнат да поддържате формата си, без да ви отнемат много време.

1. Маршируване на място
Това упражнение ще направи походката ви елегантна и грациозна.
Изправете се. Стъпалата ви трябва да са на разстояние 20-30 см, разположени паралелно едно на друго. Изправете гърба, отпуснете раменете. Започнете да пристъпвате, като повдигате коленете, колкото се може по-високо. Стъпалата трябва да са стегнати. При спускането на крака го стегнете, като се стараете да изпъвате коляното максимално. Ръцете трябва да са сгънати в лактите и да се движат в такт със стъпката. Постепенно увеличавайте темпото на движенията, така че след минута то да е много бързо. Упражнението се изпълнява една минута.

2. Въртене на стъпалата
Ако редовно изпълнявате това упражнение, много скоро ще забравите за болките и отеклите  глезени и стъпалата, които се появяват при продължително носене на обувки с високи токчета.
Седнете на стол и сложете единият крак върху другия. Направете по 4 кръгови движения в ляво и в дясно със стъпалото на вдигнатия крак. След това сменете краката. Упражнението се изпълнява една минута.

3. Ходене “по въже”
Това просто упражнение ще ви помогне да преодолеете умората и болките в гърба, появяващи след продължителното стоене пред компютъра.
Сложете на главата си дебела книга и започнете да се разхождате из стаята, като стъпвате така, че все едно ходите по въже. Не трябва да придържате книгата с ръце. За да не пада тя, трябва гърбът ви да е добре изпънат и вратът ви да е стегнат. Изпълнявайте упражнението колкото се може по-дълго, докато ви омръзне.

4. Пружиниране
Често жените, носещи постоянно обувки с високи токчета, изпитват умора и болки в долната част на прасците, която е по-слаба, именно заради високите токчета. Тази непропорционалност може да бъде премахната с упражнения за разтягане и отпускат мускулите на прасеца.
Изправете се, изпънете гърба и отпуснете ръцете около тялото. Стъпалата трябва да са на не голямо разстояние едно от друго, успоредно разположени. Започнете да правите пружиниращи клекове, като се стараете дупето ви да достига нивото на коленете. Внимавайте: петите не трябва да се отделят от пода. Направете 50 приклякания.

5. Стягане на дупето
Това упражнение не само ще стегне дупето ви, но ще подобри и сексуалния ви живот.
Седнете съвсем в края на стол със събрани крака. Започнете да стягате и отпускате мускулите на дупето, като внимавате да не допират стола. Упражнението се изпълнява една минута.
Вдигнете единият крак върху другия и продължете да стягате и отпускате мускулите на дупето в продължение на още една минута. След това сменете краката.

Всички тези упражнения можете да изпълнявате по всяко време, когато намерите свободна минутка. Добре ще бъде, ако можете да ги изпълнявате по няколко пъти на ден..