Упражнения за майки: да поддържаме отлична фигура

Да станеш майка не означава да спреш да поддържаш фигурата си. Предлагаме ви няколко идеи,

Да станеш майка не означава да спреш да поддържаш фигурата си. Предлагаме ви няколко идеи, които да ви помогнат да съхраните стройната си фигура и след раждането на вашето дете. Някои от упражненията може да изпълнявате, докато детето ви е в количката, други – когато намерите малко време за себе си.

mombaby 300x257 - Упражнения за майки: да поддържаме отлична фигура План за действие
Началото на разработването на  идеалната за вас програма за съхранение на добрата ви фигура, трябва да започне с план за действие. Например, може да започнете с кардиотренировка: ходене, плуване или каране на велосипед, а по-късно да добавите и силова тренировка с гири или упражнения на тренажор. Задължително в плана с упражненията ви трябва да се включват и такива за гъвкавост – йога, пилатес или просто упражнения за разтягане.
Йогата ще ви даде гъвкавост, сила и ще намали стреса ви. Тя е много подходяща и за вашето дете. Ако намерите подходящи DVD-уроци за майки и деца – възползвайте се. След упражнения по йога детето спи по-добре, подобрява се храносмилането му, развиват се мускулите му, засилва се имунната му система.

Ако мислите, че няма да можете сами правилно да съставите своя план на занятията, е добре да се посъветвате с подходящ треньор. Няколко тренировки с него ще ви дадат нужната увереност сами да подберете най-подходящите за вас упражнения. Не забравяйте, че преди да започнете да се занимавате със спорт е необходимо да се консултирате с лекар, защото голямото натоварване след раждането може да не ви се отрази добре. А ако тренирате заедно с детето си, е необходима и консултация с педиатър, който да потвърди, че това ще е полезно за детето.

Тренировка у дома
Не е тайна, че има дни, в които излизането ви от вкъщи, за да се занимавате със спорт, е невъзможно. Но има много варианти да се занимавате със спорт и у дома. За това могат да ви помогнат специалните DVD-уроци по аеробика и различните други аеробни спортове, разработени специално за тренировка в домашна обстановка. Не се отчайвайте, ако имате чувството, че нямате дори и няколко свободни минути, през които да погледате DVD-уроците. Може да държите детето си и да правите различни клекове, развивайки мускулите на краката си. За по-голямо натоварване може да държите детето по-високо. За натоварване на мускулите на гърдите и ръцете, лежейки по гръб повдигайте детето си над вас. А разходката за около 20 минути е чудесна алтернатива на кардиотренировката.

[youtube Va80Pd51neY]

[youtube pEV6Ge78hBQ]

[youtube vQZjfGhE2JI]

[youtube 9RJTqP2fnpI]

[youtube cPB-jyLdh6w]

[youtube WPsnAxiNMGo].