Упражнения за красота: Как да победите умората!

Начало » Външен вид » Упражнения » Упражнения за красота: Как да победите умората!

ue01Есенното време, за съжаление, носи не само очарование. То е и период, в който се натрупва умора. Но как да изглеждате привлекателни , изпълнени със сила и неуморни? Опитайте да правите следните няколко упражнения, с които да отпуснете мускулите на врата, гърдите, гърба и кръста:

1. Сплетете пръстите на ръцете и обхванете с тях тила си. Лактите трябва да сочат в страни. Докато вдишвате, издърпайте лактите назад и допрете лопатките една до друга, като леко извиете гръб назад. Докато издишвате, отпуснете лактите и главата си напред и надолу. Това движение води до отслабване на напрежението в мускулите на тила.

2. Упражнение “котенце”. Застанете на “четири крака” – тежестта трябва да пада на ръцете. Докато вдишвате, повдигнете главата и таза и снижете талията, а докато издишате – извийте гръб нагоре и изправете лопатките.

3. Застанете на колене и вдишайте дълбоко. Докато издишвате отпуснете задните части към петите, а ръцете плъзнете напред по пода. Горната част на гърба трябва да “следва” ръцете, а долната – таза.

4. Седнете изправени, без да оставите гърба ви да докосне облегалката на стола. Главата трябва да е на една линия с гръбначния стълб. Поставете дясната си ръка на лявата страна на главата и много внимателно издърпайте глава настрани. Едновременно с това се дръжте здраво за стола и не позволявайте на рамото да се повдига към врата.
Повторете упражнението и на другата страна.

5. Застанете изправени и вдишайте. Докато издишате, опънете ръце напред – лактите трябва да са напълно изправени, а гърба да е изпънат. Всичко това трябва да направите без да се накланяте напред.