Упражнения за бързо намаляване на талията и стягане на корема

Начало » Външен вид » Упражнения » Упражнения за бързо намаляване на талията и стягане на корема

По последни данни на учени, изследващи сексуалната привлекателност, най-важната част от женското тяло не са гърдите или дългите крака, а талията. При това не е задължително женските мерки да съответстват на модния канон 90-60-90, а е по-важно да се пропорционални. Все пак ако сте с широки кости и едро тяло е напълно възможно идеалният размер на талията ви да е 70, а не 60.

Учените са установили, че далеч не всички мъже харесват “плочки” по женския корем. За това не бива да се престаравате с упражненията за стягане на корема. Но не бива да стигате до там, че коремът ви да се отпусне и увисне – това също не се харесва на никой мъж.

Упражнение 1
Застанете прави с широко разтворени крака. Поставете длани на врата. Започнете да правите наклони встрани. Старайте се да държите гърба изправен и се накланяйте, колкото се може повече. Повторете 8-12 пъти.

Упражнение 2
Вземете дълга пръчка, поставете я зад врата и я обхванете със сгънати в лактите ръце. Започнете да
правите извивания встрани. Внимавайте – трябва да се извива само горната част на тялото, а тазът да остава неподвижен. Повторете 8-12 пъти.

Упражнение 3
Изходно положение – както в упражнение 2. Трябва да усложните извиванията, като ги съчетаете с наклони. При наклоните линията на раменете трябва да бъде паралелна на пода. Повторете 4-8 пъти.

Упражнение 4
Легнете по гръб. Сгънете крака в коленете и ги поставете на пода. Левия крак сложете върху десния. Лявата ръка опънете настрани с дланта нагоре, а дясната поставете зад тила. Започнете да правите коремни преси, като повдигате гръдния кош по диагонал към лявото коляно, докато десният лакът не го
докосне. След това отпуснете внимателно. Повторете 4-8 пъти и сменете страните.

Упражнение 5
Легнете по гръб, сгънете крака в коленете. Сложете ръцете покрай тялото. Започнете да правите коремни преси, като последователно докосвате с лявата ръка дясното коляно и с дясната ръка – лявото коляно. Важното е лопатките напълно да се отделят от пода. Повторете 4-8 пъти.

Упражнение 6
Лежейки по гръб, повдигнете леко сгънатите крака и ги кръстосайте. Отпуснете краката в дясно, след това ги върнете в изходно положение. Сменете местата на краката и ги отпуснете на другата страна, след което ги върнете обратно. Повторете 8-12 пъти.

Между упражненията можете да отдъхвате с полза, например, да въртете обръч. Това ще ви позволи
да възстановите силите си, без да прекъсвате тренировката си.