Упражнения за борба с целулита

Начало » Външен вид » Упражнения » Упражнения за борба с целулита

celluliteЦелулитът е заболяване на кожата и както всяка друга болест, той изисква лечение. За целта са разработени редица упражнения, предназначени специално за борба с целулита.  Ако ежедневно правите тези упражнения, вие не само ще успеете да се избавите от “портокаловата кожа”, а също така може и да предотвратите появата и, което е много по-важно.

Упражнение 1
Легнете по гръб и сгънете краката в коленете. Ръцете сложете зад главата. След това започнете бавно да повдигате горната част на тялото си, като напрягате мускулите на корема и таза. Задръжте в тази позиция 7-10 секунди и бавно се отпуснете в изходна позиция. Повторете 20 пъти.

Упражнение 2
Легнете на страна, опънете долната ръка. Другата ръка опрете на пода. Бавно повдигнете горния крака на 20-30 см от пода, задръжте го така за 10-15 секунди и бавно го отпуснете. Повторете 20 пъти. След това се обърнете на другата страна и направете упражнението с другия крак.

Упражнение 3
Легнете по гръб и сгънете краката в коленете. Ръцете сложете зад главата. Сложете единия крак на другия – стъпало върху коляно. Започнете бавно да повдигате горната част на тялото си, като напрягате мускулите на корема и таза. Задръжте в това положение за 10 секунди, след това бавно се отпуснете надолу тялото и крака. Повторете упражнението 5 пъти и сменете крака.

Упражнение 4
Застанете на четири крака, като сте се опрели на пода на лакти и колете. Започнете да повдигате последователно левия и десния крак, като не ги опъвате, а остават свити в коленете. Задръжте повдигнатия крак за 7-10 секунди. Повторете 10 пъти.

Упражнение 5
Застанете на колене с опънати пред вас ръце. Отпуснете се на дясно бедро и извийте ръце на ляво. Задръжте тази позиция за 5-7 секунди. Върнете се в изходно положение. Повторете упражнение 10-15 пъти, като редувате дясно и ляво.

Тези прости упражнения ще ви помогнат да се справите с недостатъците на кожата си. Още по-голям ще е ефекта, ако ги комбинирате с подходящи антицелулитни кремове и маски.