Украса за коледната маса

Начало » За дома » Украса » Украса за коледната маса

Ако сте решили да изненадате семейството и гостите си с оригинална подредба на коледната маса, ви предлагаме един “снежен” вариант за това. Ще се нуждаете от:

Украса за коледната маса – бяла покривка (за предпочитане без каквито и да е картинки);
– памук, сребрист пух, сребърни конци с различна дебелина, плаващи свещи, широки стъклени чаши със столче с различна височина, прозрачна материя със снeжни мотиви, малки сребърни топки за украса на елха;
– прибори.
Застелете покривката на масата.
От плата със снежни мотиви изрежете ивици с широчина от около 35 см дължина, колкото от единия до другия край на масата. Опънете ивиците така, че да свързват всеки двама, стоящи един срещу друг. Пришийте ги дебело със сребърен конец.
В средата на масата, където се срещат всички ивици, поставете следната композиция: Около столчетата на чашите увийте памук и сребрист пух, закрепете ги със сребърен конец, на който преди това сте навързали по 2-3 играчки. След като наредите чашите, ги напълнете с вода и пуснете в тях свещите.
Наредете приборите в края на всяка пришита лента. Преди това, можете да украсите ръбовете на чиниите и чашите със захарен “скреж”, като ги потопите във вода, а след това и в захар на кристали.
Преди да седнете на масата запалете свещите..