Торбички под очите

Начало » Външен вид » Козметика » Торбички под очите

Ако сте забелязали, че сутрин очите ви са подпухнали и под тях са се образували торбички, а лицето ви, като цяло, изглежда уморено, то за вас е препоръчително да правите маски от картофи или магданоз:

Нарежете магданоза на ситно. Наложете го върху торбичките и подпухналите клепачи. Върху него поставете напоени с топла вода памучни тампони за почистване на грим. Оставете да действа 15 минути.

Друга маска за кожата около очите можете да приготвите от 2 ч.л. ситно настъргани картофи, 2 ч.л. брашно и 2 ч.л. топло мляко. Всичко се разбърква много добре. Маската се прилага също за 15 минути.

Компресите от лайка ще ви помогнат, ако очите ви са подпухнали. Напоете два памучни тампона в отвара от лайка и ги оставете за 15 минути във фризера. След това ги поставете върху очите си.

За отстраняването на торбичките под очите е ефективна следната процедура:
Ще са ви необходими 5-6 слойни марли, които да покриват окото от клепача до скулите. Напоете ги с растително масло и ги наложете на очите. Отгоре сложете сух памук и закрийте с вълнена кърпа. Оставете маслените компреси за 15 минути, след което измийте лицето си с топла вода. Вземете парченце лед, завийте го в марля и леко масажирайте кожата под очите в посока от външния към вътрешния ъгъл. На края нанесете мазен крем.

Участъците, разположени около очите, са най-чувствителните зони на лицето. Те нямат слой подкожна мастна тъкан, а натоварването им при мимиките е много голямо. За да избегнете ранното остаряване на кожата, трябва да полагате особени грижи за тази част от лицето си. Още от 20 годишна възраст е необходимо да започнете грижите си за около очните участъци, като използвате мазен крем или затоплено слънчогледово олио с капка мед.
Средствата, предназначени за грижа за кожата около очите, трябва да се нанасят с леки движения от външния към вътрешния ъгъл на окото. Ако, обаче, очите ви са подпухнали, кремът се нанася в обратна посока.