Топ 9 на тайните за успешна кариера

Не харесвате това, което работите, но въпреки това продължавате да го роботите, защото получавате достатъчно...

91 - Топ 9 на тайните за успешна кариераНе харесвате това, което работите, но въпреки това продължавате да го роботите, защото получавате достатъчно, че да живеете така, както на вас ви харесва. Чувствате, че способностите и талантът ви остават неизползвани. Стресовите ситуации в работата ви са станали, едва ли не, ежедневие, а рутината ви е вече направо непоносима.

Представете си поне за миг как ще се промени живота ви, ако работата ви ви доставяше удоволствие. Изграждайки идеалната кариера, вие може да се занимавате с това, което ви харесва. А това, което ви харесва, практически винаги ще ви носи по-големи доходи, защото работоспособността ви няма да е възпрепятствана от негативни емоции.

За ваше улеснение по пътя ви към върха на кариерата в област, която ви харесва, ZaNeya.com ви предлага следните 9 простички правила:

1. Преди всичко мислете за себе си, а за кариерата после
Голяма част от хората вървят по отъпкани пътища – те си избират работа, която им се струва най-приемлива, и след това се успокояват. Хората се приспособяват към своя работодател и потребностите на фирмата и се сливат с останалите в колектива. А след няколко години проумяват, че градят кариерата си не там, където са искали. Тогава тези хора започват да искат нова работа, която е по-подходяща или не за тях, но след няколко месеца или години историята с неудовлетвореността от работата им се повтаря. За това е много важно преди да си потърсите работа, да си отговорите на въпроса: С какво точно искате да се занимавате? Издигането ви в кариерата ще е главоломно, ако работата ви наистина ви е по сърце.

2. Открийте своята най-голяма страст
Много хора имат увлечения и хобита, които им носят истинско удоволствие. Често по една или друга причина се налага да се откажете от тези свои интереси. Даже и да сте сигурни, че не сте пристрастен към каквото и да е, вашето подсъзнание може да ви подскаже, каква работа предизвиква у вас особен интерес. Ако по време на определена работа, настроението ви се подобрява, усещате прилив на сила и желание да действате – значи сте открили верния път.

3. Разберете своите истински желания и приоритети
Болшинството от хората не губят време, за да разберат, какво точно искат от живота. Те просто се опитват да изградят живота си около нечии чужди идеи така, както е прието в обществото. Още от малки им се повтаря, че те трябва да станат адвокати или икономисти. Следвайки тези “мъдри” съвети те поемат по пътя на професионалната си неудовлетвореност. Важно е – НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА СЕ ВСЛУШВАТЕ В СЕБЕ СИ!

4. Разберете своите житейски ценности и принципи
Какво е по-важно за теб – големите пари на каквато и да е цена в удобен офис или интересната творческа работа в добър колектив. Има хора, които се отказват от интересна за тях работа, само защото се страхуват от мнението на близките си и на обществото. Изграждайки кариерата си, не бива да забравяте, че трябва да сте в хармония преди всичко със себе си.

5. Открийте своя талант
Всеки човек има някакъв талант, както и слаби и силни страни. Още в училище ни учат, че трябва да пренебрегваме слабостите си и да развиваме силните си страни и таланта си. Работата едва ли ще ви донесе нужното удоволствие, ако не сте в състояние да реализирате своите способности. Там където успеете да пренесете таланта си ще постигнете желания успех.

6. Измислете си “идеалната длъжност” за вас
Създадете ли в съзнанието си ясна и точна картина на своята бъдеща работа, лесно ще откриете подходящо работно място. Ако сами не знаете, какво искате, е глупаво да смятате, ще това е ясно на някой работодател.

7. Постарайте се да започнете работа точно там, където желаете
Когато сте уверени и можете ясно да се аргументирате, че точно тава е работата за вас, шансовете ви да получите точна тази работа са наистина много големи.
Започнат ли работа почти всички хора са готови с месеци и години да очакват с нетърпение предстоящото им повишение. Но не мислете, че без де сте обяснили още на интервюто за работа към какво точно се стремите и кой е за вас мечтания пост, някой ще ви даде възможност да се занимавате именно с това, което искате.

8.Не се страхувайте да помолите за помощ
Ако се обърнете към някого за помощ, това във никакъв случай не означава непременно, че показвате слабост. Вашата цел е да получите добра работа, а за това не рядко са необходими напътствия от хора, работещи в дадената сфера.

9. Получавате мястото, за което сте мечтали – не спирайте до там
С времето постигайки определените от вас цели, желанията и стремежите ви с променят. Разберете ли, че сте способни да постигнете повече, не се страхувайте да го направите. Състоянието на продължителен застой, даже и на харесвана от вас работа, на никого не се отразява добре. Развитие и движение напред – това е смисълът на човешкия живот.
Ако в началото на пътя си сте се замисляли за своето място в света, за своите способности и желанието си за развитие, то вие имате големи шансове за успех. Желанието да вървиш нагоре и да намериш най-доброто – ето това е двигателят, който е необходим за постигането на набелязаните цели..