Топ 9 на тайните за успешна кариера

Начало » Кариера » Топ 9 на тайните за успешна кариера

Не харесвате това, което работите, но въпреки това продължавате да го роботите, защото получавате достатъчно, че да живеете така, както на вас ви харесва. Чувствате, че способностите и талантът ви остават неизползвани. Стресовите ситуации в работата ви са станали, едва ли не, ежедневие, а рутината ви е вече направо непоносима.

Представете си поне за миг как ще се промени живота ви, ако работата ви ви доставяше удоволствие. Изграждайки идеалната кариера, вие може да се занимавате с това, което ви харесва. А това, което ви харесва, практически винаги ще ви носи по-големи доходи, защото работоспособността ви няма да е възпрепятствана от негативни емоции.

За ваше улеснение по пътя ви към върха на кариерата в област, която ви харесва, ZaNeya.com ви предлага следните 9 простички правила:

1. Преди всичко мислете за себе си, а за кариерата после
Голяма част от хората вървят по отъпкани пътища – те си избират работа, която им се струва най-приемлива, и след това се успокояват. Хората се приспособяват към своя работодател и потребностите на фирмата и се сливат с останалите в колектива. А след няколко години проумяват, че градят кариерата си не там, където са искали. Тогава тези хора започват да искат нова работа, която е по-подходяща или не за тях, но след няколко месеца или години историята с неудовлетвореността от работата им се повтаря. За това е много важно преди да си потърсите работа, да си отговорите на въпроса: С какво точно искате да се занимавате? Издигането ви в кариерата ще е главоломно, ако работата ви наистина ви е по сърце.

2. Открийте своята най-голяма страст
Много хора имат увлечения и хобита, които им носят истинско удоволствие. Често по една или друга причина се налага да се откажете от тези свои интереси. Даже и да сте сигурни, че не сте пристрастен към каквото и да е, вашето подсъзнание може да ви подскаже, каква работа предизвиква у вас особен интерес. Ако по време на определена работа, настроението ви се подобрява, усещате прилив на сила и желание да действате – значи сте открили верния път.

3. Разберете своите истински желания и приоритети
Болшинството от хората не губят време, за да разберат, какво точно искат от живота. Те просто се опитват да изградят живота си около нечии чужди идеи така, както е прието в обществото. Още от малки им се повтаря, че те трябва да станат адвокати или икономисти. Следвайки тези “мъдри” съвети те поемат по пътя на професионалната си неудовлетвореност. Важно е – НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ ДА СЕ ВСЛУШВАТЕ В СЕБЕ СИ!

4. Разберете своите житейски ценности и принципи
Какво е по-важно за теб – големите пари на каквато и да е цена в удобен офис или интересната творческа работа в добър колектив. Има хора, които се отказват от интересна за тях работа, само защото се страхуват от мнението на близките си и на обществото. Изграждайки кариерата си, не бива да забравяте, че трябва да сте в хармония преди всичко със себе си.

5. Открийте своя талант
Всеки човек има някакъв талант, както и слаби и силни страни. Още в училище ни учат, че трябва да пренебрегваме слабостите си и да развиваме силните си страни и таланта си. Работата едва ли ще ви донесе нужното удоволствие, ако не сте в състояние да реализирате своите способности. Там където успеете да пренесете таланта си ще постигнете желания успех.

6. Измислете си “идеалната длъжност” за вас
Създадете ли в съзнанието си ясна и точна картина на своята бъдеща работа, лесно ще откриете подходящо работно място. Ако сами не знаете, какво искате, е глупаво да смятате, ще това е ясно на някой работодател.

7. Постарайте се да започнете работа точно там, където желаете
Когато сте уверени и можете ясно да се аргументирате, че точно тава е работата за вас, шансовете ви да получите точна тази работа са наистина много големи.
Започнат ли работа почти всички хора са готови с месеци и години да очакват с нетърпение предстоящото им повишение. Но не мислете, че без де сте обяснили още на интервюто за работа към какво точно се стремите и кой е за вас мечтания пост, някой ще ви даде възможност да се занимавате именно с това, което искате.

8.Не се страхувайте да помолите за помощ
Ако се обърнете към някого за помощ, това във никакъв случай не означава непременно, че показвате слабост. Вашата цел е да получите добра работа, а за това не рядко са необходими напътствия от хора, работещи в дадената сфера.

9. Получавате мястото, за което сте мечтали – не спирайте до там
С времето постигайки определените от вас цели, желанията и стремежите ви с променят. Разберете ли, че сте способни да постигнете повече, не се страхувайте да го направите. Състоянието на продължителен застой, даже и на харесвана от вас работа, на никого не се отразява добре. Развитие и движение напред – това е смисълът на човешкия живот.
Ако в началото на пътя си сте се замисляли за своето място в света, за своите способности и желанието си за развитие, то вие имате големи шансове за успех. Желанието да вървиш нагоре и да намериш най-доброто – ето това е двигателят, който е необходим за постигането на набелязаните цели.